IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Джипът на Rolls-Royce зависи от новото BMW X7

Моделът ще бъде по-евтин от Ghost и ще се предлага със седем места

Джипът на Rolls-Royce зависи от новото BMW X7

Съдбата на джипа на Rolls-Royce зависи от това дали BMW ще даде зелена светлина на X7, пише специализираното издание Automobile Magazine.
Джипът на Rolls-Royce зависи от новото BMW X7
Според публикацията
баварските инженери обмислят различни типове платформи в търсене на най-подходящата за двата модела. Архитектурата на Phantom, която се спрягаше за една от възможностите, е отхвърлена от ръководството като „неудачна“, а идеята да се създаде чисто нова платформа също не е приета положително заради твърде високата цена.

Ако германците одобрят BMW X7, моделът ще излезе на пазара като главен конкурент на Mercedes GL-Class. Очаква се той да бъде базиран на новия X5, както и да разполага с по-дълго междуосие, позволяващо вграждането на трети ред седалки. Моделът на BMW ще разполага серийно със седем места, а Rolls-Royce ще предлага опцията срещу доплащане.

В информацията се казва още, че дори BMW X7 да получи зелена светлина, инженерите ще трябва да поработят много по неговото адаптиране за нуждите на Rolls-Royce. Остава неясно какво ще има под капака на революционния модел – туин-турбо V8 или по-голям V12 двигател.

Ако всичко върви по план, новият кросоувър ще се появи през 2017, а цената му ще бъде по-ниска от тази на Ghost.

Снимка: Rolls-Royce

0 от 500