IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai готви нов SUV и MPV

Моделите ще бъдат готови през 2015 година

Hyundai готви нов SUV и MPV

Hyundai планира да попълни гамата си от модели с две чисто нови возила - компактен кросовър и MPV, които трябва да бъдат готови през 2015 година. Информацията е неофициална, като е разпространена от Hyundai Blog.
Hyundai готви нов SUV и MPV
Hyundai Curb Concept. Снимка: Hyundai

Към момента подробностите са ограничени, но все пак се посочва, че двата автомобила ще използват една и съща платформа. Споделени ще бъдат също така двигателите, трансмисиите и повечето елементи по окачването, като по този начин ще бъдат спестени средства и ще се постигне по-ниска пазарна цена.

Моделите се разработват от инженерите на Hyundai в Южна Корея, а формите им са поверени на дизайнерите от центъра на марката в Индия. Двата нови модела ще бъдат глобални, като ще се предлагат в Европа, Америка и Азия. Кросовърът ще конкурира на пазара модели като Nissan Juke, Renault Captur, Opel Mokka и т.н., а MPV-то ще се изправи срещу вола от калибъра на Fiat 500L.

Двигателите все още са мистерия, но според твърденията на Hyundai Blog, те ще бъдат икономични, бензинови и дизелови, с малък обем. Задвижването и на двата модела вероятно ще бъде единствено към предните колела.

0 от 500