IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen все пак ще прави малък роудстър

Ръководството на концерна поддържа идеята за подобен автомобил

Volkswagen все пак ще прави малък роудстър

Концернът Volkswagen отново обяви намерението си да пусне в серийно производство малък роудстър. Това съобщи главният дизайнер на немския производител Валтер де Силва пред изданието Auto Motor und Sport.
Volkswagen все пак ще прави малък роудстър
Според него голяма част от ръководството на концерна е готово да подкрепи подобен проект. "Не само аз, но и доста от висшите мениджъри във Volkswagen са на мнение, че подобен модел няма да бъде крачка в грешна посока. Това е автомобил, който харесваме и който никога не сме забравяли", обясни Валтер де Силва.
Volkswagen все пак ще прави малък роудстър
Германският производител вече показа такъв концептуален модел. Той носи името Bluesport и се появи пред публика на изложението в Детройт през 2009 г. Първоначално возилото бе предвидено за серийно производство, като негови версии трябваше да се появят с марките VW, Audi и Porsche. След това обаче концернът се отказа от проекта, тъй като имаше съмнения относно неговия икономически успех.
Volkswagen все пак ще прави малък роудстър
Имащият задно задвижване Volkswagen Bluesport разчита на 2.0 литров турбодизел, развиващ 180 к.с. и 350 Нм въртящ момент. Трансмисията е 6-степенна DSG, а разпределението на тежестта между двете оси е в съотношение 45:55. От 0 до 100 км/ч този автомобил ускорява за 6.6 секунди, а максималната му скорост е 226 км/ч.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen bluesport
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Оххх и днеска нито една тема за Тойота само за Фолксвагени чета по цял ден, писна ми. Искам да напишат нещо и за Тойота, бива ли никой да не се интересува от тази марка. По цял ден само за Фолксваген статии. Удар ще получа вече.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Доше, Къде съм писал, че мх5 е със средно разположен двигател? Казвам, че продажбите на мх5 отнесоха мр2, което според японците се оказал провал. Кратко и ясно, а тебе къде те заби шайбата... . Фолксваген нямало традиции...
  • #3
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    6.6 ot 180 konq dizel e dooosta dobre
  • #2
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тази тойотка Доше я свалиха от производство, защото не беше купувана, даже японците я смятат за провал. Мазда мх5 и обра клиентите, че дори и порше бокстер, което е двойно по-скъпо се купува повече. "Запорожците" на порше фолксваген са най-титулуваните спортни машини Доше. Научи се да проверяваш в интернет преди да се изкажеш неподготвен.
  • #1
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Доше още ли не си си намерил работа, че трябва монолози да си водиш? Мислиш ли, че коментарите ти са високоинтелектуални, или по някакъв начин си интересен. Да такъв автомобил не става за такси, затова не ти е интересен, но той като цяло би трябвало да е добър. Би трябвало, защото още не е излязал и не мога да искажа мнение като теб, на даден продукт, който още не се произвежда. Колата от снимките е върха, ако имаш късмет да се качиш в кола със средноразсположен двигател ще разбереш..