IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat няма да продава Alfa Romeo

Италианците смятат да утроят резултатите на марката

Fiat няма да продава Alfa Romeo

Президентът на Fiat Серджио Маркионе (на снимката) открито обяви, че концернът му няма намерения да продава една от марките си – Alfa Romeo, на германския автомобилен гигант Volkswagen.

Подобни твърдения се появиха в немските медии, според които през миналата седмица група експерти от VW са посетили няколко предприятия на Fiat в Италия и са обсъждали евентуалното закупуване на Alfa Romeo.
Fiat няма да продава Alfa Romeo
Всъщност, подобни слухове се носят от две години, след като на предишния автосалон в Париж председателят на Съвета на директорите на Volkswagen Фердинанд Пиех обяви, че Alfa Romeo може да стане 13-ата, щастлива марка в портфолиото на германския концерн. След това изявление, на Маркионе периодично му се налага да опровергава слухове за евентуална продажба на бранда.

Шефът на Fiat този път разкри и намеренията на концерна да увеличи близо тройно продажбите на автомобили Alfa Romeo. През 2011 г. компанията е продала около 150 000 машини, а целта е през 2014 г. този резултат да надмине 400 000.

0 от 500
  • #16
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ВаГ,са ВА*ИНА,да вземат да направят Golf като Giulietta,а после да МЕЧТАЯТ.
  • #15
    10 rate up comment 2 rate down comment
    ррр ( преди 11 години )
    И аз от години си мечтая и глася да ударя джакпота на тото-то,а *** не се получава. Така и ФВ ще има доста да чака,ако дочака изобщо. Алфа ромео за винаги !!!
  • #14
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Slavo ( преди 11 години )
    Ами, то стана БАНАЛНО вече с тая простотия. Две години от Ваг се плюнчат, че ще купят Алфа и... Нищо! Същевременно обаче какво прави ФИАТ на практика? Вместо да продадат Алфа, те взеха, че купиха Крайслер, който носи огромни печалби. Значи имат пари. Ами тогава защо да продават? Освен това не е задължително да печелиш от всички марки. Например Сеат винаги си е бил на загуба, ама онея от Ваг си го държат!
  • #13
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не я продавали,...че кой иска да я купува?!
  • #12
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    За да стане един автомобил масов, той трябва и да притежава някои качества. А алфа не ги притежава, затова не е масова. Купуват я заради славното и минало и за да се отличат по нещо от останалите, но това не я прави по- добра. Имам познат с алфа, доста вреве се канеше да си я купи, а откакто я взе мнението му се обърна на 180 градуса за марката. Опита да я продаде, естествено неуспешно, а вече дори се отказа и да пробва продажба, то цената и хептен се стопи и само що не я подари на някой. Ае чао
  • #11
    24 rate up comment 3 rate down comment
    алфист ( преди 11 години )
    фиат,за да продаде алфа,означава да се откаже от ферари,а това няма как да станенай-малкото има акционери(ферари държи 10%) и няма да позволят това да се случиалфа в момента е в криза,но е иконаемблеманещо различнонещо,което го няма във фолксваген или аудинещо,което се нарича имиджпросто нещо,което е НЕЩОТОВА НЕЩО НЕ Е ЗА ВСИЧКИТО Е ЗА НЯКОЙКОЙТО НЕ ГО РАЗБИРА-НЕГОВ ПРОБЛЕМАЛФА НИКОГА НЕ Е БИЛА И НЯМА И ДА БЪДЕ МАСОВ АВТОМОБИЛпросто защото е или или
  • #10
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    От Ваг само със спекулации се занимават.
  • #9
    4 rate up comment 10 rate down comment
    След такова ( преди 11 години )
    изявление е ясно,че продажбата е само въпрос на време.И мисля, че при състоянието на самата Италия и още по-вече на Fiat, благодарение и на този на снимката няма да има сложни преговори както за цената, така и за срока на сделката. Дано.
  • #8
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Eдинственното ( преди 11 години )
    спасение на Alfa Romeo се казва VAG!!! Kолкото Lamborghini,Bentley,Bugatti се обезличиха, толкова ще се обезличи и Alfa.Към най-"обезличените" коли може би трябва да прибавим и Porsche 911.Boxter,Caiman,918 ,Audi R8,A5,A7,TT и т.н и т.н.Писна ми от 2-3 *** *** в този форум,за които "плюенето" по определен производител по национален признак е израз на компетентност и разбиране.Утре може да е различно, но днес в света има 3/три/ премиум марки и всичите са базирани в Южна Германия. ФАКТ!!!
  • #7
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ако става за въпрос VW обезличават и убиват всичко до което се докоснат.Искат да уеднаквят всичко и всеки да кара един и същи сив и скучен техен автомобил.Колите просто са им умрели от скука.АлфаРомео е съвсем друга бира.Това е страхотна марка с история и невероятни модели.Едва ли някога Фиат ще се раздели с нея.В момента са в голяма криза,цялата държава е зле и няма как това да не се отрази на автомобилостроителите.Ще дойдат обаче и по-добри времена.След криза идва съживяване...