IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo готви завръщане на паяка

Кабриолетът ще се произвежда отново от 2014 г.

Alfa Romeo готви завръщане на паяка


Alfa Romeo преустанови производството на кабриолета Spider през миналата година, но явно шефовете на компанията се преосмислили това си решение и са решили да върнат към живота този впечатляващ автомобил.

Новият паяк (Spider) трябва да слезе от конвейера през 2014 г., като основно ще бъде насочен към пазара в САЩ, където конкуренцията на коли от този клас е най-сериозна. Машината, разбира се, ще се продава и на останалите пазари.

Първото, което се вижда, е че над новия Spider сериозно са поработили дизайнерите. Своята външност, както и интериорът си, автомобилът дължи на ателието Pininfarina, което  още през миналата година показа на автосалона в Женева концептът 2uettottanta (на снимките).

Според появилите се информации серийната версия на кабриолета, за разлика от 2uettottanta, ще бъде по-мека, но и същевременно по-дръзка. Очаква се фаровете да бъдат по-големи от тези на концепта, същото важи и калниците.

Все още е рано да се каже с какъв двигател ще се появи машината, но се очаква това да бъде четирицилиндров агрегат с турбо Multi-Air с директно впръскване на горивото. Има възможност да бъде сложен и V6 би-турбо.

0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Дончо ( преди 12 години )
    Пининфарина баце....
  • #18
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Много красива, жестоко красива!
  • #17
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Joe ( преди 12 години )
    abre razbira4ite kakvi servizi verno,karax lancia delta 2000 16v 5 godini,ne mrudna,NE MRUDNA,na tsarigradko porqzax edin cayenne s neq:))a kolko audi-ta,benz-ove, i bmw-ta na priqteli se stro6ixa, s-klasa avtomatik-skorosti :), A4- 2broia-turboto..i dr. italiankite sa Krasavici i sa zdravi kato ku4eta:) i dori da se razpadaxa po putq pak 6tqx da gi predpo4eta!!!
  • #16
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Кико ( преди 12 години )
    До Анонимния с УРТИКАРИИТЕ:Пише се ОРТИКАРИЯ!До Subarufan:Колега, към това, което си изброил ще добавя и ПАСТА, т.е. всички видове макаронени изделия. Има и още много неща, но поне си улучил основните ни представи за италианците.
  • #15
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Епа моя гоуфу сервиз не е видял никога щото няма кинти да го закарам :(
  • #14
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Все по сервизите били..абе мама му стара ти ква кола караш, да си купим и ние такива, дето не стъпват по сервизите...Луд ли си ...имам една алфа 145Jtd от 2 години, освен за смяна на масла и филтри на сервиз за друго не е ходила - 40 хил. кмИмам и един Форд Пума от 5 години пак за масла и филтри и 1 път смених горна помпа на съединителя и едни свещи.. 60 хил км.И след това да дойде един такъв разбирач като теб да ми обяснява, че Алфа и Форд били най-големите ***...само ме разсмива :)))
  • #13
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Веселяк ( преди 12 години )
    Всеки път, когато видя този концепт ... Най-красивото нещо последните години. От Брера насам, всъщност :)
  • #12
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    или с Мазерати или Голф единичка :) хаха
  • #11
    17 rate up comment 3 rate down comment
    AR ( преди 12 години )
    Viva Alfa!
  • #10
    13 rate up comment 3 rate down comment
    lubo ( преди 12 години )
    Ти сигурно с бил с Москвич-а ?