IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot показа най-мощните си серийни модели

Лифтбекът и комбито 508 PSE развиват мощност от 360 конски сили

Още през февруари 2019 година спортното подразделение на френската компания Peugeot обяви намерения за преквалифицирането си в производител на електрифицирани машини. Първата крачка в тази посока бе хибридният концептуален модел с 3 мотора 508 Peugeot Sport Engineered (PSE).


Peugeot 508 PSE


Година и половина по-късно компанията пуска подобен сериен модел, който ще се предлага в два варианта. Лифтбекът и комбито получават по един бензинов и два електрически (един отпред и един отзад), двигателя, чиято съвкупна мощност е 360 к.с. и 520 Нм.

Задвижващият силов агрегат разполага с 5 режима на работа. Това са Electric – само на електричество при максимална скорост от 140 км/ч, Comfort – с меки настройки на окачването, Hybrid – автоматично превключване между двигателя с вътрешно горене и електромотори за икономия на гориво, Sport – за максимална мощност, при който се променят настройките на всички агрегати и 4WD – за възможно най-добро сцепление с пътя.


Peugeot 508 PSE


Зареждането на батериите отнема между 2 и 7 часа в зависимост от мощността на тока. Капацитетът на акумулатора не се разкрива, но най-вероятно това е същият блок с 11,8 кВт/ч/ч, който се използва и на стандартния 508 HYBRID.

И в двата си варианта Peugeot 508 Sport Engineered ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди, като максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. Спортните хибриди разполагат с оптимизирано адаптивно окачване с 3 режима на работа, както и с уникална изработка на интериора.

Още снимки на двата най-мощни модела на Peugeot - вижте в галерията:


В салона има кожени седалки, информационно-развлекателна система с 10-инчов дисплей, а в оборудването на модела влизат система за нощно виждане, асистент за поддържане на лентата на движение, адаптивен круиз-контрол и голям брой други системи за безопасност и асистенти на водача. Поръчки за модела ще се приемат от средата на октомври.

Снимки: Peugeot

0 от 500