IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шампиони в рали "Дакар" доработиха Mini Countryman

Модификацията Powered by X-Raid прави компактния модел по-способен извън пътя

Mini Countryman получи специална модификация при реномираните оф-роуд специалисти от X-Raid. След интервенцията, машината е получила по-висок клирънс и специални джанти и гуми, устойчиви на удари и спукване.


Mini Countryman Powered by X-Raid

Базираният в Германия отбор X-Raid има 5 победи в пустинното рали "Дакар" с прототипи, носещи емблемата на британската марка. Компактният кросоувър Countryman винаги е бил сред съпътстващите отбора машини, а модификациите във версията Powered by X-Raid са на база реалния опит на отбора, който е използвал автомобилите както по тесните, осеяни с дупки и остри камъни отсечки във високите Анди между Аржентина и Чили, както и в тежките пясъчни терени в пустинята на Саудитска Арабия.

Mini Countryman Powered by X-Raid


Повдигането на каросерията и монтирането на джанти и гуми с по-големи размери увеличават клирънса на Mini Countryman с до 40 мм. По този начин значително се оптимизират дълбочината на газене във вода и рамповият ъгъл на автомобила.

Ефективна защита срещу повреди на гумите предлагат и специално разработените за рали спорта "бедлок" джанти. По-здравият пръстен на джантата позволява при повреда да не се наложи смяна и на джантата. Освен това той прикрива и високите странични бордове на гумите.

И за да не решите, че става въпрос просто за "напудрен" кросоувър, вижте видеото:


Пакетът Powered by X-Raid може да се предложи за всички модификации на Mini Countryman - с предно или 4х4 задвижване, конвенционални двигатели или плъг-ин хибридната версия. Кросоувърът може да бъде оборудван с допълнителни LED светлини и със специални дизайнерски акценти.

Повече снимки на Mini Countryman Powered by X-Raid вижте в галерията:


0 от 500