IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW сменя комбито на Golf с малък кросоувър за града

Бъдещият модел ще е хибриден или изцяло електрически

VW сменя комбито на Golf с малък кросоувър за града

Само преди 2 дни стана ясно, че новото поколение на VW Golf няма да се предлага като комби, тъй като този тип автомобили почти не се търсят на пазара. Сега изданието Wards Auto съобщи и какъв модел ще замени Golf Variant и Golf Alltrack в гамата на марката.

Това ще бъде малък спортен кросоувър, предназначен най-вече за движение в града. Най-вероятно моделът ще се казва Taigun, като той ще се сглобява в завода на Volkswagen в Памплона (Испания). Стартът на производството е предвиден за 2021 г.

Очаква се, бъдещият модел да бъде изграден на модулната платформа MQB, като ще се задвижва от хибриден или изцяло електрически агрегат. Други подробности за бъдещия кросоувър на VW засега липват, но се знае, че той ще бъде най-малкият в гамата на марката, тоест ще се разположи под T-Roc.

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    zadnikbg ( преди 4 години )
    Как ще е най-малкия в гамата и базиран на Голф? Все пак те представиха T-Cross който е на платформата на Поло и би трябвало да е по-малък. Звучи ми като изяждане на продажбите на два вече съществуващи модела. Освен ако не го базират на Up.
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Нескопосано копие на Дачия Дъстър ....