IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo GTV се завръща през 2021 г.

Моделът ще има хибридна версия с над 600 конски сили

Alfa Romeo GTV се завръща през 2021 г.

Следващата генерация на Alfa Romeo GTV трябва да се появи през 2021 година, като независимите дизайнери вече спекулират с това как ще изглежда италианският спортен модел. А основната пазарна задача на възродения GTV ще е да се бори с 4-та серия на BMW и Audi A5.

За последно Alfa предлага GTV между 1994 и 2004 – купе с предно предаване и 2+2 места, но сега най-вероятно предстои да видим по-скоро версия с 2 врати на впечатляващия модел Giulia, като и в този случай италианците ще използват платформата Giorgio, която се появи и при кросоувъра Stelvio.
Според източници от Alfa Romeo, през 2021 година първо ще се появи версията купе, а след това, в рамките на 18 месеца трябва да бъде представено и кабриото.

Новата Alfa GTV ще е позиционирана под Alfa Romeo 8C, като новото поколение на 8С също вече получи потвърждение за серийно производство. Но докато 8С е с купе изцяло от фиброкарбон и ще се сглобява в лимитирана серия, GTV ще се произвежда на поточната линия заедно с другите модели на Alfa.

Естествено, без да е някаква изненада, GTV ще получи мотори, които вече присъстват в гамата на FCA. 2,9-литровият V6 е познат от Giulia Quadrifoglio, като в топ версията на GTV той ще е част от хибридна система с пробег от почти 50 км само на ток и мощност над 600 конски сили в режим на максимално натоварване на системата.

Другата особеност на новата GTV ще е разпределението на теглото 50:50 между предния и задния мост, както и по-прецизното управление и по-агресивните настройки на окачването, за да бъде заличен споменът от пътното поведение на последното поколение GTV, което не допадна особено на любителите на италианските спортни автомобили.

0 от 500