IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz представи новия GLC Coupe

Кросоувърът е получил бензинов двигател с 255 к.с.

Mercedes-Benz представи новия GLC Coupe

Германският производител Mercedes-Benz представи новата версия на кросоувъра си GLC Coupe, моделна година 2020 г. Всъщност, стандартният модел GLC беше показан в рамките на автосалона в Женева, а сега компанията разкри и неговата по-луксозна и по-скъпа версия.

Световната премиера на купеобразния кросоувър ще се състои на автосалона в Ню Йорк през април. Външният му вид отдавна не е тайна - новият GLC Coupe 2020 е получил променена решетка на радиатора, както и нови фарове и предна броня. В задната част на автомобила са се появили изменен дифузьор, ъгловати тръби на изпускателната система и обновени светлини.

Mercedes-Benz GLC Coupe

Промените са по-забележими в салона, като те повторят тези при стандартния GLC. Неговата по-изискана версия е получила многофункционален волан, който се предлага в два варианта. Има и 12,3-инчов дисплей на приборния панел, както и 10,25-инчов екран на информационно-развлекателната система.
В Mercedes са се отказали от "шайбата" на централната консола и сега системите се управляват от волана, сензорния екран, с помощта на гласови команд или с жестове (благодарение на мултимедийната система MBUX от най-ново поколение).

Новият GLC Coupe много прилича на своя предшественик, но има едно забележимо изключение. Клиентите могат да изберат версия с преработен 2,0-литров турбодвигател, развиващ мощност от 255 к.с. и 370 Нм въртящ момент. С него крос-купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 6 секунди.

Цените на новото GLC Coupe засега не се съобщават, но от Mercedes-Benz твърдят, че продажбите ще стартират до края на годината.

Снимки: Mercedes-Benz

 

0 от 500