IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes вкарва в сервиза 300 000 автомобила

Причината за акцията е опасност от пожар при E-Class и CLS

Mercedes вкарва в сервиза 300 000 автомобила

През февруари 2020 г. Mercedes ще върне в сервизите в целия свят близо 300 хиляди автомобила, поради опасност от пожар. Около една трета от тях са само в Германия. Информацията бе съобщена от Транспортната агенция на страната KBA.

Засегнатите модели са от сериите E-Class и CLS, оборудвани с дизелови двигатели и произведени между 2015 и 2019 г. Говорител на Daimler потвърди сервизната акция и обясни, че в случай на навлизане на влага, между отделните кабели в моторния отсек може да се стигне до контакт и съответно късо съединение.

Mercedes CLS

Сервизната акция ще трае около час и всички засегнати модели ще бъдат модифицирани с нови електрически проводници. Както винаги в подобни случаи, акцията ще бъде безплатна за клиентите.

През януари фирмата върна в сервизите модели от C- и Е-Class, както и CLK и CLS, тъй като неотговарящо на нормите облепване може да доведе до отваряне на люка на покрива. В нея бяха засегнати 740 хиляди автомобила.

През изминалата година сервизни акции бяха проведени за над 600 хиляди модела от гамата на Mercedes, включително лекотоварни модели.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500