fallback

Сервиз бави 11 години ремонт на Porsche 911

В крайна сметка механикът го връща без двигател и скоростна кутия, но сега ще плаща като за ново

Неприятното да оставиш колата в сервиза е не само ваденето на пари. Понякога времето ви притиска, а майсторът все не звъни, че автомобилът е готов. Но не се оплаквайте след тази история.  

Изследователка от Оксфорд трябваше да чака единадесет години преди да успее да върне ценното си  911 Targa. И когато най-накрая го получи, механикът беше оставил немската икона без двигател и скоростна кутия. Но сега ще си плаща здраво.

Историята: Д-р Пенелопе Хорлик, изследовател в Оксфордския университет, оставя своето Porsche 911 Targa Triptonic от 1997 година (модел от серия 993) в работилницата на Jagjiwan Jhally, JJ Engineering. Месецът е август, а годината 2010-а. Пенелопе претърпява инцидент, докато се опитва да избегне дупка на мокър път.

Двигателят обаче изпуска масло и отказва да запали след катастрофата. В JJ Engineering се съгласяват да го ремонтират и дават оферта за 9000 лири (малко над 10 000 евро). След няколко дни колата ще бъде готова, уверяват оттам. Да, ама не, както казваше класикът Петко Бочаров.

Минават години без колата да бъде ремонтирана или дори върната на собственика. „Г-н Джали (механикът) повтаряше отново и отново, че ремонтът е почти завършен, но той отказа да даде окончателен срок“, обяви адвокат на потърпевшата, „С течение на времето той стана по-агресивен и д-р Хорлик се страхуваше“.

Майсторът отказва да върне колата. Според неговата теза той трябва да ремонтира двигателя. И, разбира се, иска да му бъдат платени „разходите за съхранение“ на колата. Пълен абсурд – не стига, че  дамата-учен не разполага с немския автомобил, но трябва и да  плаща!    

Минават години и докторката се примирява - купува друга кола през 2014-а.  Според нея въпросният Джали ставал все по-агресивен всеки път, когато го пита за колата. Д-р Хорлик не спира с компромисите. Първо заради уж здравословните проблеми на Джали. После майсторът изкарва 11 месеца зад решетките за заговор за извършване на нападение.

Дамата си мисли, че никога няма да си върне колата. Опитва се да накара Джали да я закара до друг сервиз. Както се очаква, получава отказ. В крайна сметка завежда дело и усещайки неприятности, Джали оставя остатъка от колата близо до дома на Пенелопе. Само дето липсват двигател, скоростната кутия и няколко други механични елемента.

В делото, проведено преди няколко дни, съдията се произнесе в полза на професора от Оксфорд. И даде на жената обезщетение от 114 000 британски или около 136 000 евро. Това в момента е средната пазарна стойност на Porsche 911 Targa.    

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 55 минути )
    Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro
  • #2
    Друг Гост ( преди 1 час )
    Защо реши, че са китайци?!? Това е кореняк великобританец - Jagjiwan Jhally, JJ Engineering
  • #1
    анонимен ( преди 1 час )
    Какъв човек трябва да си за да си дадеш новата спортна скъпа кола на неква китайско-тайванска фирма за ремонт с работници индийци? И какъв е крайният резултат? Обрали я и я излъгали. Каква изненада.
fallback
Последни