IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus ще зарадва 60 късметлии с уникален LC500

Собствениците на версията Winged ще бъдат определени с лотария

Европейското подразделение на Lexus наскоро разкри хардкор-версия на LC500, наречена Ultimate Edition. Сега компанията прави нещо подобно и за японския пазар, като използва голяма част от детайлите на модела за нов и също много специален LC.


Lexus LC500 Winged


Версията за Япония ще се казва Edge и ще излезе в ограничен само до 60 бройки тираж. Колата се отличава от стандартния модел по матово бялата боя, комбинирана с черни детайли и елементи, подобряващи аеродинамиката. Сред тях е спойлерът на багажника, както и предната броня, която е подобна на тази в европейския Ultimate Edition.

На нея са разположени специални перки, проектирани да контролират въздушния поток и да намалят повдигането на предния край. Такива елементи често се срещат при състезателни автомобили. Но това, което при LC е различно, е че те са оформени като части от бронята, а не са залепени след това, както е при пистовите коли.


Lexus LC500 Winged


Инженерите на Lexus не са правили промени по 5,0-литровия V8 с атмосферно пълнене, който развива 478 к.с. Той е същият, който се поставя на стандартния LC500, но изглежда, че е намалил триенето на въртящия се механизъм, за да подобри работа на мотора.

Задният диференциал с ограничено приплъзване също е променен, за да подобри реакцията при натискане или отпускате на педала. Шасито е стегнато с нов кух елемент на задното окачване и специална опора под пода, която увеличава твърдостта на каросерията.


Lexus LC500 Winged


Въпреки определено по-спортния характер на тази версия, Edge получава стандартни седалки, които са покрити със син цвят Kachiiro, който символизира победата в древна Япония.

Автомобилите от специалната серия ще бъдат на разположение на дилърите още в края на месеца, като заявки се приемат до 27 юни. 60-те щастливци ще бъдат определени с лотария, която ще се тегли на 29 юни. Цената на специалната версия е 125 950 долара, което е с 25 800 долара повече от базовия LC500.


0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Демокрация, демокрация, но хора, които използват думи като "изящество и изтънченост" за Лескункс, трябва да се затварят много далеч от психически здравите хора.
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Една от колите с най- добър интериор. Не само един таблет в средата, 2ри за километраж и толкова
  • #4
    9 rate up comment 4 rate down comment
    До каскета ( преди 9 месеца )
    Какво чакаш? Купувай докато има истински автомобили. Защото скоро автомобилите ще станат доста по-бързи и няма да имаш възможност да си купиш бавен и бръмчащ автомобил. Но пък на тебе така или иначе единственото ти удоволствие е от звука, така че дори не ти трябва автомобил а са достатъчни добри слушалки или тонколони, за да изпитваш върховно автомобилно изживяване. За какво ти е да изпитваш ускорението от което само може да ти стане лошо пък и е опасно, много по-опасна от слушането на звука.
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Ако има версия с в8 е добре ако не бегай
  • #2
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 месеца )
    Един от малкото останали модели истински автомобили. Характер, изящество и изтънченост. Наслада за всички сетива.
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    "Късметлии" в кавички, нали?