IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW 5-Series дебютира и в България

Продажбите на осмото поколение на модела стартират през есента

Премиерата на новото BMW 5-Series беше само преди дни, но моделът вече е нас и беше представен пред медиите. Официалните продажби на един от емблематичните модели на баварския производител ще стартират през октомври. Едновременно със стандартните модификация на 5-Series на пазара излиза и изцяло електрическата версия i5. Вече е известно, че тя ще получи и комби варианти, който обаче ще бъде представен догодина.


BMW 5-Series


Към момента новата 5-Series се предлага с три възможности на задвижване – два хибридни (мек и plug-in), както и с електрически агрегати. Именно такава е топ-версия на модела - BMW i5 M60 xDrive, като тя разполага с мощност от 600 к.с. и 820 Нв въртящ момент. Капацитетът на батерията е 81,2 кВт/ч, които би трябвало да осигурят пробег от 518 км с едно зареждане.

Освен променен дизайн „петицата“ получава и редица технологии. Сред тях е операционната система BMW Operating System 8.5. Интериорът е доминиран BMW Curved Display, разделен на две части - 12.3-инчов дисплей на информационната система и 14.9-инчов за приборите. Като опция можете да се поръча и хед-ъп дисплей с добавена реалност. Освен познатите функции, мултимедията може да забавлява шофьора и пътниците с мачове от Бундеслигата и дори с електронни игри


BMW 5-Series


Базовата версия предлага изцяло веган интериор с имитиращия кожа синтетичен материал Veganza. Като опция обаче можете да се поръча първокласна естествена кожа Merino. Спортните седалки са стандартни за модела, срещу допълнително заплащане са достъпни и комфортни.

Новата 5-Series получава значително разширени като брой и функционалност електронни асистенти, начело с Driving Assistant Preofessional, който може да управлява сам. На магистралата при скорости до 130 км/ч колата може сама да изпреварва и да се връща в лентата си. За целта вече не се налага дори шофьорът да подава мигач вместо нея - достатъчно е да погледне към страничното огледало. Сензорите проверяват дали маневрата е безопасна и автомобилът я изпълнява сам.


BMW 5-Series


Производството на осмото поколение BMW 5 Series ще започне през лятото на 2023 г. в завода на BMW Group в Динголфинг (Бавария). Цените в България стартират от 114 000 лева.

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Joro ( преди 9 месеца )
    Уникална!
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    mariovial ( преди 10 месеца )
    Този дизайнер Дукец ли беше Курац ли, не знам ама направо направо ги разбива!
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 10 месеца )
    #4: БМВ не се равняват по Тесла. Не знам с какво самочуствие тръгваш да критикуваш стратегията на БМВ. Вероятно се мислиш за по умен и информиран от техните специалисти. Но е нормално да не ги разбираш и харесваш. Премиум марките таргетират успешни хора с възможности.
  • #4
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Striker ( преди 10 месеца )
    Като дизайн е разочарование, но напоследък БМВ са така. Стратегията им да правят една и съща каросерия на ел. и двг е ужасно погрешна, така няма скоро да стигнат Тесла. Продаваш кола с излишно огромен преден капак, триобемна форма и най-вече огромна демодирана решетка, а отвътре - електромотор и батерии в пода, хахаха! Все едно ще охлаждаш дизел-генератор 25 MW, д.ба!
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    До#2 ( преди 10 месеца )
    Много си т.ъп, Саше!
  • #2
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Chicho_Ficho ( преди 10 месеца )
    Нещо бие на оризова ракета на външен вид, с тия бъбреци, не е много елегантна.
  • #1
    13 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    много е яка петичката..