IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрически картинг вдига 100 км/ч за 1,5 секунди

Въпреки сериозната си цена C5 Blast е много по-евтин от суперкола (ВИДЕО)

Напоследък се появяват все повече високопроизводителни електрически хиперколи, които изненадват както с производителността, така и с цената си. Някои от тях ускорява от 0 до 100 км/ч за 2 секунди, но дори те отстъпват на този електрически картинг, който е направо брутален.


Daymak C5 Blast


Името му е C5 Blast и е дело на канадската компания Daymak, чиято цел е напълно да промени и визията на класическия бензинов картинг. Машината вдига 100 км/ч от място за 1,5 секунди, което означава, че с нея в състезание на ускорение може да бъдат победени Bugatti Chiron и Pininfarina Battista.

Според Джейсън Рой, вицепрезидент на компанията-производител, ключът към постигане на подобно ускорение са осемте вентилатора - четири зад водача и още четири отстрани. Функцията им е да помагат на двигателя с мощност 10 кВт (13,4 к.с.), подобрявайки цялостната му производителност. Има и литиево-йонна батерия с капацитет 2,4 кВт/ч, но не се съобщава какъв пробег осигурява тя.


Daymak C5 Blast


Очевидно е, че машина с такива характеристики няма как да не е скъпа. Цената на картинга, който се произвежда в Торонто, е 55 995 долара (55 860 евро). За тези, които нямат толкова пари, се предлага и вариант без вентилатори, струващ 9999 долара (9300 евро).

Канадската компания допълва, че Daymak C5 Blast може да се кара само на затворени трасета, тоест на писта. На едно от видеата обаче се вижда, че картингът се движи и по обществен път.



0 от 500