IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet казва „сбогом“ на Camaro с колекционерска серия

Ще се предлагат 4 нива на оборудване с цени от 39 440 до 88 690 долара

Американската компания Chevrolet ще прекрати производството на Camaro в края на моделната 2024 година, като ще отбележи края на шестото поколение на модела със специално колекционерско издание, боядисано в уникален цвят на каросерията, напомнящ за оригиналното кодово име Panther на автомобила.

 

Camaro ZL1 Collector's Edition

 

Специалната версия Chevrolet Camaro се предлага в четири нива на оборудване LT/RS, LT1, SS и най-високото ZL1. Последното ще бъде ограничено до само 350 бройки. ZL1 Collector's Edition ще бъде в цвят отвън Panther Black Matte - първата матова боя, предлагана на Camaro от завода, като ще се акцентира с черна метална ивица. Спирачните апарати ще бъдат в червено. Camaro ZL1 Collector's Edition ще има сериен знак на волана, обозначаващ неговата последователност на изработка.

Колекционерското издание за версиите T/RS, LT1 и SS са различават от ZL1. Боядисани са с Panther Black Metallic Tintcoat и са със сатенени черни акцентни ивици. Автомобилите ще бъдат оборудвани с 20-инчови матово черни джанти. Пакетът ще включва също преден сплитер от пакет 1LE и заден спойлер от ZL1.

 

2024-chevrolet-camaro-zl1-collector-s-edition

 

Всяко колекционерско Camaro ще има допълнително лого Panther. Емблемата отпред включва „R“, като „пантерата“ ще се появи и на волана. Chevy ще предостави на всяко превозно средство уникален черен интериор и специални подови стелки. Хората, които закупят ZL1 Collector's Edition, ще получат и часовник Canfield Sport 44 mm от Shinola със сериен номер, който съответства на емблемата на волана. Часовникът също така разполага с логото Camaro на циферблата и „R“, гравирана върху каишката.

Chevrolet ще започне да приема поръчки от 15 юни, а колекционерското издание на Camaro ще бъде налично от края на лятото. Най-евтиното ниво е 1LT с цена $39 440, а версията ZL1 е най-скъпа – 88 690 долара.

 

 

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 9 месеца )
    Къде намеси Пасат в едно изречение с Камаро бе смешен
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Подкрепям Пропов. Само че подобни на това Камаро са адски много пари. Но дори за обикновен Пасат или Камри ако ти излезе хубава оферта - взимай. Видяхме как се разграби Гоуфу 333 точно със същата цел. Цените на нови ДВГ ще се вдигат, а търсенето им няма да падне съществено на вторичния пазар.
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 9 месеца )
    Ей сега е времето да се инвестира в коли. Масово спират седани и спортни купета, който са били мечта за поколения фенове. И колкото и да ни натискат за електрокарите - скоро няма да се излъжем. И ще си търсим нашето. Ама понеже няма нови, цените на старите хубави коли ще фръкнат нагоре. Особено тия последни модели ще станат х2 и х3. Ще превърнат хубавите коли в обект на печалбарство и спекула. Така че който може да купува сега. Биткойни и акции, даже имотите крият риск. Тук такъв няма.
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    камаро е една от най-добре изглеждащите muscle cars
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Пешо от Нови хан ( преди 9 месеца )
    Имах един Шевролет Камаро, много сполучлива кола!
  • #1
    9 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Светът става електроджендърски