IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мистериозно BMW 5-Series не е ръждясало след 35 години под вода

Никой не знае защо и как колата е попаднала в реката

На изключително необичаен улов попадна риболовец в Германия, след като на въдицата му „клъвна“ автомобил BMW 5-Series, за който се оказа, че е престоял под вода повече от 35 години.

 

BMW-5-под вода-2

 

Той хвърлил въдицата си в река Изар, но след като се закачила забелязал нещо необичайно на дъното на реката и повикал местната полиция в Динголфинг-Ландау, близо до завода на BMW който произвежда седани 5-Series от 1972 г. насам.

След това полицаите използват водолазен робот, за да идентифицират „улова“ на рибаря и откриват, че не е подводно чудовище, а класическо първо поколение BMW Е 12 5-Series.

 

BMW-5-под вода-1

 

След като водолази са огледали находката е докаран кран, за да извади на повърхността автомобила със стотиците килограми кал в него. Полицията е останала много учудена да открие, че каросерията е забележително добре запазена от ръжда, като се предполага, че това е заради заравянето в тинята, което всъщност е помогнало за защитата на корпуса от корозията, към която феновете на BMW знаят, че тези „петици“ са склонни.

След измиването на вътрешността на колата полицаите с облекчение установяват, че няма човешки останки в седана.

 

BMW-5-под вода

 

Данните за техническа изправност TÜV за колата са изтекли през 1988 г., което дава на полицията представа колко време е била в реката, но никой не знае на кого е принадлежала и как се е озовала там.

Въпреки, че колата все още има регистрационни номера, свързаните файлове за тях отдавна са изтрити за целите на защитата на данните и от BMW не успяват да предоставят никаква информация, използвайки номера и шасито на автомобила.

 

bmw-5er-e12-facelift-1976-[24988]

 

А това означава, че полицията се надява местни хора с дълга памет да могат да си спомнят съсед, приятел или роднина, който е притежавал светлосин BMW E12 5-Series, какъвто на цвят е потъналия автомобил, в края на 80-те години и е бил откраднат, например.

Формата на предния капак и задните светлини подсказват, че това е кола с фейслифт след 1976 г., а от снимката на двигателя се вижда 4-цилиндров агрегат, който е заменен с редови 6-цилиндров на BMW 520 през 1977 г. Какъвто и да е двигателят обаче, мистерията как този автомобил се е озовал там и каква е причината, е наистина много мътна.

 

 

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До мр. Джаксън ( преди 9 месеца )
    изключително добър коментар, а може да се окаже и най-правилния
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    без коментар ( преди 9 месеца )
    Откраднат и захвърлен баварец, но пак е по-здрав и без ръжда за разлика от разни Опели, Дачии, и темподобни б0клуцииий. Тия дни бях непряк свидетел на челен удар на е38 с некво пежо 206 306 не ги знам там тия кофти моделчета. Бмв-то беше сгънало леко ламарината при единия фар (козметична забележка). От пародията на кола не беше останало нищо отпред. Няма какво да се коментира.
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Мюмюн джаксан ( преди 9 месеца )
    Ъ....ша ви кажа за таз мистерия- някуй швабски тарикат е фанал някуя мума, спрял бе ен ве-то до реката, удри....уназ вав састояние на ургазам е ритнала ръчната, колата тръгнала към водата и айдеее....тез са се фърлили навън кат са скивали дебелия и толкоз. После са уфейкали щот тоз е ръгал жината на местния пулицейски шариф.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Глупости, може да се установи на кого е колата, щом има регистрация. За да се отрегистрира, трябват номерата. Застрахователите също пазят информация,понеже е свързано с тарифите.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Сега очаквам поредното "клик-бейт" заглавие :,, Автомобил престоял 35 години под водата запали от раз "
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Аз се надявах да изплува Джими Хофа
  • #6
    5 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Германците са патологични лъжци полудебили и пълни фантазьори
  • #5
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Как ли ще изглежда Тесла след 35 години под вода?
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Старите култови 5-ци ги правиха от Adamantium. Днешните от рециклирана пластмаса.
  • #3
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Мда ( преди 9 месеца )
    Когато колите се правеха от истински ламарини. В момента броните са пластмасови и при удар ви защитават точно колкото и оная ми работа.