IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-малката Kia получава ново лице и стари двигатели

Външният вид на хечбека е променен в духа на електрическия EV9.

Компактният хечбек Kia Picanto ще претърпи фейслифт и ще бъде представен през втората половина на тази година, съобщава Carexpert, като публикува изтекли в интернет първи снимки от варианта GT-Line на корейския автомобил за моделната 2024 година.

 

Kia Picanto

 

Новата Kia Picanto 2024 е с напълно преработена предница, ще стане по-агресивна на външен вид и ще прилича на електрически автомобили на марката. За първи път в кабината ще се появи дигитален приборен панел.

Настоящият Picanto дебютира през 2017 г. и беше актуализиран през 2021-а с ново лице и свежи технологии. Външният вид на новия хечбек е променен в духа на водещия електрически кросоувър Kia EV9. До голяма степен вертикалните фарове са подобни на тези на новия SUV.

 

 

2024-kia-picanto-gt-line-1

 

Тези комплекти фарове се отличават с отличителни вертикални и хоризонтални LED елементи за дневни светлини, плюс три отделни капсули за другите светлини. Новите Т-образни фарове са свързани със светеща диодна вложка, а бронята е станала по-масивна и е получила лакиран декор. Светлините са опънати по цялата ширина отпред.

Промените по-надолу са по-малко драматични. Все още има широк долен отвор с лента, минаваща през него, както и вертикални изрези в броните. Районът на решетката продължава да е тънък, но вече образува непрекъсната хоризонтална линия. Предишните модели GT-Line и GT имат декоративна част в центъра на зоната на решетката, като само базовият S има непрекъснат модул с пълна ширина.

 

Kia Picanto-1

 

GT-Line също така включва шарени алуминиеви джанти. Най-новите продукти на Hyundai, Kia и Genesis имат едни от най-отличителните дизайни на колелата на пазара.

Отзад задните светлини запазват подобна форма, но разполагат с нова графика, заедно със светлинна лента, преминаваща през вратата на багажника. Има и обновена броня с дифузьор, плюс вертикални изрези, които да съответстват на тези отпред.

 

Kia Picanto-2

 

Основната иновация в интериора на Kia Picanto 202 е дигиталното табло, което ще се предлага и в по-скъпите версии на модела. Освен това е сменен лостът на ръчната скоростна кутия.

Очаква се новата Kia Picanto да запази двигателите на своя предшественик - 1,2-литров атмосферен бензинов 4-цилиндров с мощност 85 к.с. и 1.0-литров трицилиндров турбомотор със 100 к.с. Ще се предлага избор между 5-степенна механична и роботизирана скоростна кутия. Picanto ще играе още по-важна роля в гамата на Kia в бъдеще, като се има предвид, че Rio няма да бъде заменен, когато настоящият модел бъде спрян.

 

 

0 от 500