IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От всичко по повече – Volkswagen представи удължен ID.Buzz

Новата версия на електрическия миниван ще се предлага и с по-мощен мотор

Електрически миниван Volkswagen ID. Buzz дебютира миналата пролет, а сега пристигна първото ново попълнение на гамата. Представена е пътническа версия с дълго междуосие (LWB), за която като опция се предлага трети ред седалки. Междуосието е удължено с 250 мм до 3239 мм, което е нов рекорд за модулната платформа MEB.


VW ID. Buzz LWB


Задният надвес остава стандартен, така че общата дължина на минивана нараства със същите 250 мм до 4962 мм. Отворите на плъзгащите се врати обаче са разширени само със 190 мм, като останалите 60 мм са за предните врати. Тоест увеличаването на пространството ще бъде усетено не само от пътниците в задното отделение, но и от хората отпред.

Предлаганият като опция трети ред е предназначен за двама пътници. Интересното е, че меките подлакътници и държачите за чаши, вградени в облицовката на багажника, бяха на модела ID.Buzz от самото начало - Volkswagen използва едни и същи вътрешни панели за всички пътнически версии.


VW ID. Buzz LWB


На втория ред по подразбиране е монтиран триместен диван, но по-късно ще може да се поръчат две отделни кресла. Обемът на багажника зад третия ред е 306 литра, при сгънати седалки на втория и третия ред - 2469 литра, като за да се получи равна площ в този случай е предвиден допълнителен втори подов панел, който е монтиран в багажното отделение.

При удължената версия дебютират и нови опции, които по-късно ще се появят на „късите“ миниванове. Сред тях са прожекционен дисплей пред водача, вентилация на предните седалки, както и панорамен покрив с едно електрохромно стъкло с дължина 1,54 метра - то може да промени прозрачността с натискане на бутон. Мултимедийната система е с подобрени онлайн възможности – като на лифтбека Volkswagen ID.7.


VW ID. Buzz LWB


Новости има и в задвижващата система, като това е електромотор от ново поколение APP550 (286 к.с., 550 Нм), разположен на задната ос и тягова батерия с ефективен капацитет 85 кВт/ч, оборудвана със система за терморегулация с термопомпа. С този агрегат Buzz ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,8 секунди, а максималната скорост е ограничена на 160 км/ч.

Такива мотор и батерия обаче ще се предлагат срещу доплащане. Базовият вариант на удължения ID. Buzz е оборудван със същите агрегати като стандартния миниван. Това е електрически мотор с мощност 204 к.с. и тягова батерия с ефективен капацитет 77 кВт/ч. Максималната скорост е 145 км/ч.


VW ID. Buzz LWB


Предстои излизането и на версията Volkswagen ID. Buzz GTX с два електрически мотора (339 к.с.), способна да достигне 100 км/ч за 6,4 секунди, както и кемпер ID. Buzz California. И двете модификации също ще имат дълго междуосие и голяма батерия.

Удължените миниванове ще се появят в продажба едва в началото на 2024 г., така че цената все още не е обявена. Цените на стандартния ID. Buzz в Европа стартират от 65 000 евро.


Още снимки на удължения ID.Buzz - вижте в галерията:

0 от 500