IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: „Волга“ се завръща през 2024 година

Производството на възродената марка отново ще се извършва от ГАЗ

Слуховете за възраждането на още една марка от времето на СССР - „Волга“ се появяват се редовно, но този път те бяха потвърдени на най-високо ниво. Ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров обяви, че производството на автомобилите от марката ще започне през 20224 г.


Волга


Новите модели на „Волга“ ще се сглобяват в автомобилния завод в Горки (ГАЗ), където се правеха и оригиналните коли от бранда. Схемата ще бъде същата като тази, която се използва при възродения „Москвич“ - търси се технологичен партньор, чиито модели ще се предлагат под руската марка.

Крайното решение за избора на партньор ще бъде взето от ръководството на ГАЗ в близко бъдеще. Почти сигурно това ще бъде производител от Китай, както е при „Москвич“, чиито модели всъщност представляват леко преработени автомобили на компанията JAC, предлагани с нова емблема.

Според Мантуров приспособяването на новия модел към новите условия за производство ще отнеме 8-9 месеца, така че до лятото на 2024 г. първите „Волги“ трябва да слязат от поточната линия на автомобилния завод в Горки.


0 от 500
  • #10
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Ss ( преди 9 месеца )
    Тез пак заплашват.....Светът ( по нещастната част ) преживя Москвич, ще преживее и Волга
  • #9
    14 rate up comment 2 rate down comment
    пЕсков ( преди 9 месеца )
    До # 8 *** народ вяврващ на гледачки ,баячки,на кметове разсипващи захар срещу катастрофи, на даване на деца на норвежци,на хвърляне на пари от балкона, на чакане на изънземни в Силистра.на ваксини с чипове ,на обучаване в детските градини на гейове, и още ,и още... , че няма да се вържат на хибридното промиване на гладките им мозъци ?!
  • #8
    17 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Между другото днес излезе проучване, че в източните държави на ЕС рейтинга на Путин е най-висок в България - 32% и най-нисък в Полша и Литва със съответно 2 и 3%, освен това тук е и единствената държава където одобрението за китайския Си е повече от неодобрението, за Орбан пък одобрението е най-високо и е повече отколкото в Унгария, 47% смятат Запада или Украйна за виновни за руското нахлуване.. После да не се чуди някого защо сме последни сред първите по всичко..
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Fury ( преди 9 месеца )
    До # 5: И сега можеш да си купиш "истинския " автомобил, даже оригинален - китайски, не рембрандиран с друга емблема и на по-висока цена!
  • #6
    19 rate up comment 3 rate down comment
    МР ( преди 9 месеца )
    През 20224 г. е наистина постижимо... Предполагам, че лично Путин ще реже лентата, а сред ръколяскащите ще са Ун и Лукашенко..
  • #5
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Кр. Ангелов ( преди 9 месеца )
    Най-накрая ще имам възможността да си купя истински автомобил!
  • #4
    23 rate up comment 14 rate down comment
    Пропов ( преди 9 месеца )
    Тия с Москвича "успяха", та сега и Волга ще я успеят по същия начин. Явно липсата на качествена вносна водка съвсем им прецака мозъците на съветските друзя. Ай наздраве и все така оптимистично да гледате, докато не сте ослепели от местния алкохол.
  • #3
    23 rate up comment 8 rate down comment
    F-off ( преди 9 месеца )
    Пхахаха..... Очертават се, пак китайски кочини със зле преведена мултимедия на руски и бонус -куп проблеми ...
  • #2
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 9 месеца )
    За годината сте познали! След около 18 000 може и да се случи...
  • #1
    26 rate up comment 20 rate down comment
    До 2024 ( преди 9 месеца )
    Раша ще се е разпаднала.1917 и 1991 ще се повторят.