IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързото Audi RS Q8 получи „море“ от въглеродни влакна

Мощността на двигателя на кросоувъра е увеличена до 780 конски сили

Тунинг ателието Mansory представи Audi RS Q8 с пакет от подобрения, който прави кросоувъра най-бързия от модела, но също така и екстериорът предизвиква коментари, съобщава Autoevolution.

 

Audi RS Q8 Mansory

 

Audi RS Q8 получава много външни и вътрешни подобрения. „Наточеният“ кросоувър е способен да ускорява до 100 км/ч само за 3,3 секунди и да развива максимална скорост до 320 км/ч. Стандартният RS Q8 е с половин секунда по-бавен и развива максимум 250 км/ч.

Задвижването е с 4,0-литров V8 двигател с турбокомпресор и мощност 780 к.с. и 1000 Нм въртящ момент. Обикновеният RS Q8 е с мощност 600 к.с. и 800 Нм.

 

Audi RS Q8 Mansory-5

 

Audi RS Q8 е боядисан в нюанс на зелено, а отгоре по цялата дължина се появява жълта декоративна лента. Капакът, страничните огледала, спойлерът, сплитерът и много други части на каросерията са изработени от въглеродни влакна. Автомобилът получава и нови изпускателни тръби и дифузьор. По колата се виждат много нови въздухозаборници, като всички са функционални и помагат за охлаждане на двигателя и спирачките.

Промените не свършват до екстериора. Интериорът включва също „море“ от елементи от въглеродни влакна - от арматурното табло и централната конзола до волана и лоста за смяна на скоростите.

 

Audi RS Q8 Mansory-4

 

Логото на Mansory украсява последните две и може би други части от интериора. Бутонът за стартиране на двигателя е преместен на тавана. Виждат се жълти двойни шевове и нещо, което изглежда като комбинация от кожа и велур.

Има различен вид на страничните огледала, разширения на калниците и на страничните прагове, нов спойлер на покрива, а новите джанти допълват външния вид.

 

Audi RS Q8 Mansory-2

 

Ателието не разкрива дали този автомобил е поръчан от някой по-богат клиент, или се продава. Не се съобщава и колко струват надстройките.

 

 

0 от 500