IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Porsche си промени емблемата

Оригиналното лого се използва от 1952 г., но е модифицирано няколко пъти

Porsche е поредният производител на автомобили, който променя емблемата си, въпреки че трябва да сте голям фен, за да забележите разликите. Ревизията е дискретна, но от компанията съобщават, че са били необходими три години, за да се изработи новия вариант на известния герб на германската марка.


Porsche лого


За първи път позната емблема на Porsche се появява през 1952 г., след което е модифицирана на няколко пъти - през 1954, 1963, 1973, 1994 и 2008 г. Ревизираното лого се появява само няколко дни преди специалното събитие на Porsche, посветено на 75-ата годишнина от първата одобрена за движение по пътищата кола на марката - 356 "No.1" Roadster (8 юни 1948 г.).

Новата емблема ще се появи за първи път на превозни средства на германската марка по-късно тази година. Що се отнася до промените, сега тя има структура на пчелна пита в червените секции, докато полираното метално покритие придава по-изискан вид.


Porsche лого


Трябва да се отбележи, че в Цуфенхаузен не се отказват от предишния дизайн, тъй като всички по-стари емблеми все още могат да бъдат поръчани чрез Porsche Classic. Някои интересни неща за герба, които си струва да се отбележат, включват издигащия се кон, вдъхновен от печата на град Щутгарт, докато черните и червените цветове заедно със стилизираните еленови рога са заимствани от герба на Вюртемберг-Хохенцолерн.

Оригиналният дизайн от 1952 г. е дело на Франц Ксавер Реймспийс, за когото се смята, че е нарисувал и логото на Volkswagen през 1936 г. Porsche произвежда коли от 1948 г., но едва след четири години върху тях се появява и герб. Емблемата първоначално е поставена в края на 1952 г. върху ръба на волана, преди да бъде интегрирана в дръжката на капака на 356 Speedster през ноември 1954 г.


Porsche лого


Ревизирания герб на Porsche ще дебютира официално на 8 юни, когато германската марка обеща да представи своята визия за „спортната кола на бъдещето".


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    След толкова безсънни нощи работа, можеше да им хрумне да предлагат новата емблеми като екстра. Все пак 3 години човешки ресурси и традиции трябва да бъдат оценени от клиента
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    бая време ( преди 9 месеца )
    от 52ра до днес - това са над 70 год. изработка на емблеми, като за 70 години единствено името Порше е изписано вече с черни букви и има едно добавено надписче Щутгарт. Нищо друго не е променяно. А за последните 3 години пък съвсем.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    счупих се от смех ( преди 9 месеца )
    реалната промяна е добавяне на урелефено покритие на 4 червени лентички - 3 години тежка работа, усърден труд, яко мислене, гениални астрофизици и маркетолози, екипи от хиляди хора и страшна упоритост - ето това е да си легенда...
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    легенда легенда ( преди 9 месеца )
    не им отнема 3 год. за изработката на емблема, а им отнема 3 год. за промяна в емблемата. Смятай ако трябва цяла емблема да се изработи колко десетилетия мислене са това. Легенди !
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Ами ( преди 9 месеца )
    PORSCHE е легенда!
  • #1
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Оксид ( преди 9 месеца )
    смятай какви гении са щом им отнема 3 год. за изработката на емблема :D