IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-ексклузивният Volkswagen Golf R струва над 76 000 евро

Версията 333 Limited Edition излиза на пазара в Германия

През миналата година Volkswagen обяви излизането на юбилейна версия на Golf R, посветена на 20-годишнината на модела. Сега производителят пуска специално издание, предназначено само за Германия. То се казва Volkswagen Golf R 333 Limited Edition и както личи от името му ще излезе в тираж от 333 бройки, всяка с мощност 333 к.с.


VW Golf R 333 Limited Edition


VW Golf R 333 Limited Edition може да бъде разпознат по боята си Lime Yellow Metallic с контрастни черни стикери в долната част на страничния панел. За създаване на допълнителна изтънченост се залага на 19-инчовите черни лети джанти Estoril, които подчертават спирачната система Brembo със сини апарати.

Отзад, от друга страна, са поставени четирите титаниеви тръби на изпускателната система Akrapovic, които обещават един наистина забележителен звук от двигателя.


VW Golf R 333 Limited Edition


Салонът на специалната версия не се отличава съществено от този на традиционния Golf R. Единственият отличителен елемент е металната пластина на таблото от страната на пътника. Спортният характер на хечбека е подчертан от специалните седалки, волана със сини шевове и лостчета за смяна на предавките, както и от лайстни от въглеродни влакна.

Естествено, оборудването е възможно най-богатото и включва, наред с други неща, LED матрични фарове, адаптивен круиз-контрол с функция Stop & Go и 480 W аудиосистема Harman Kardon.


VW Golf R 333 Limited Edition


Под капака на 333 Limited Edition е поставен същия 2.0 TSI като на Golf R, който развива 333 к.с. (толкова са и при версията 20 Years). Въртящият момент от 420 Нм се предава на четирите колела (система 4Motion) чрез 7-степенната автоматична скоростна кутия DSG с двоен съединител. Ускорението от 0-100 км/ч отнема 4,6 секунди, а максималната скорост е 270 км/ч (същите стойности като при 20 Years).

Както стана ясно, 333 Limited Edition ще се продава само в Германия, като поръчките ще се приемат 2 юни,а първите доставки са планирани за септември. Цената е ексклузивна, какъвто е и самият автомобил – тя стартира от 76 410 евро, тоест с 15 000 евро повече от версията 20 Years.


Още снимки на ексклузивния Golf - вижте в галерията:


0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Реалист ( преди 9 месеца )
    По-нормалният мотор за 50 бона е 1.0 трицилиндров със 110 коня! Нали се сещаш, че разликата между тези коли е както разликата между BMW 518 и BMW М5 Competition. Парадоксалното е, че за тия пари вече може да си купиш само някакво обикновено Ауди или Мерцедес, които ги има във всеки град и цената на които само ще пада! А подобен Голф е за писта или за колекционери, цената му след години ще е много повече!
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Величко ( преди 9 месеца )
    Не не, за толкова пари няма да си купя голф. Да, 333 коня е, но има и други коли по толкова за пъти по-малко пари. Е, не са съвсем чисто нови де.. Иначе същия голф, чисто нов , само че с по-нормален мотор - струва 50 бона
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Трябва да си тотално увреден, за да дадеш една торба с пари за тази лагерна количка Гоуф. То всъщност гоуфаджиите не са много редовни. Не познавам нормален такъв. Всички бутат масло и недоливат...
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    хахаха - Цените на ДВГ изпревариха цените на Електрическите модели
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    15 хиляди евро повече за преброяване на б Ал ъци те
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Голфаджиите са най-калпавите шофьори.
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Смех ( преди 9 месеца )
    Хахаха.За тес паре един Мустанг ве 8 а не тас немски чекиъ