IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мафиотско Ferrari 458 вече е патрулна кола

Суперколата е перлата в автопарка на полицията в Милано

Полицаите в Милано трябва да имат дълъг списък от кандидати за шофиране на една от техните патрулни коли, защото това не е просто Alfa Romeo Giulia и 159, Kia Stonic или Volkswagen Golf, които са част от автопарка, а „перлата в короната“ е Ferrari 458 Spider, информира Marca.

 

Ferrari 458 Spider

 

Автомобилът е принадлежал на член на мафията, но сега е собственост на полицията, благодарение на антимафиотските закони в страната и съдия е решил да бъде така. След присъдата конфискуваното Ferrari 458 Spider е преработено, защото все пак е кабриолет, а при него няма къде да се поставят полицейските лампи и светлини на покрива.

Може би най-простото решение би било да се остави твърдия покрив във фиксирана позиция и така системата за прибиране да бъде елиминирана. Властите обаче са предпочели да не го правят и затова 458 Spider е предадено на Carrozzeria Marazzi, където са се погрижили за адаптирането. В резултат на това двете „гърбици“, които служат като стабилизираща щанга, са модифицирани, правейки ги по-големи и на всяка от тях е монтирана индивидуална светлина. Резултатът е в разрез с красивия дизайн, но все пак Ferrari си остава Ferrari, независимо колко се фалшифицира линията му, допълва изданието.

 

Ferrari 458 Spider-1

 

Иначе това Ferrari 458 Spider си има неговия V8 двигател с мощност 570 к.с. с ускорение до 100 км/ч за 3,2 секунди, но с модификациите може да отнеме и няколко десети повече, а максималната скорост е 320 км/ч.

В информацията за полицейското Ferrari се казва още, че реално се използва повече за представителни цели, отколкото за преследване на престъпници. И всъщност, въпреки че колата е била обслужвана от време на време от Ferrari безплатно, 458 Spider излиза на пътя основно, за да се гарантира, че всичко продължава да работи перфектно.

 

 

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 9 месеца )
    Преди време във Варна виждах пред КАТ едно полицейско Порше 911 кабриолет. Навярно и то е било за представителни нужди... на шефа.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 9 месеца )
    Какви представителни нужди? Шефа да се повози от време на време. Цената, на която могат да го продадат при търг, навярно ще покрие разходите за ремонт на целия им автопарк за година. Навсякъде лекомислие. С конфискувано Ферари ще покриват представителни нужди!? Пари са дали и за тунинг?!