IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как обикновен сапунен разтвор помага на шофьорите

Няколко трика, за които са ви необходими единствено сапун и вода

Както и всичко останало, и цените за дори най-обикновена проверка на колата в сервиз са нараснали много. Ето защо ви разказваме за ефективни и евтини начини за намиране на определени проблеми, които неизбежно възникват с голяма част от употребяваните автомобили. Ето един от т.нар. гаражни методи, за който ви разказваме сега.
   
    
двигател
   
      

Позната ситуация - климатикът изведнъж започва да работи слабо. През лятото, в жегата, такава повреда е особено неприятна. И също така заплашва с доста сериозни разходи още на етап на диагностика. В крайна сметка първо трябва да определите мястото на изтичане на фреона. За това принципно се използва специален флуоресцентен състав, който не е много евтин.

Най-често, при употребяваните коли, причината за изтичане на хладилен агент е в износването на уплътнителните пръстени. С течение на времето гумените продукти изсъхват и губят своята плътност. Изтичането на газ обикновено е малко, но води до факта, че е необходимо системата да се зарежда с фреон всяка година. За да намерите от къде изтича фреонът, се използва така нареченият сапунен разтвор.

За да го направите, вземете обикновен сапун, поставете го в топла вода и го оставете да се разтвори. След това агентът се нанася внимателно върху свръзките на системата. Може да го натъркате обилно и по радиатора на климатика . За щастие, при повечето коли е лесно да се стигне до него. След това включвате климатика и внимателно преглеждате системата. Ако, да речем, сапунени мехурчета се появят на радиатора, тогава течът е от него. Ако е от някоя от свръзките, то тогава проблемът е в уплътнението. Имайте предвид, че този метод работи само ако вътре в системата е останало поне малко количество хладилен агент. Но ако газът вече е успял да се изпари, тогава няма да има резултат.
   
     
спаднала гума
   
     
В допълнение, решението със сапунения разквор е много полезно, ако спукате гума на пътя . Така наречената бавна пункция може значително да съсипе живота на водача. В този случай въздухът излиза постепенно и шофьорът често не разбира каква е причината. Също така не е лесно да се открие дупката с просто око. За това е сапунената течност. Разтриваме гумата и гледате за мехурчета. След това остава да вземете ремонтен комплект с лепило и фитил и да направите елементарен ремонт.

И решението ще помогне за премахване на последствията от неправилното почистване на предния панел. Това е когато на автомивката майсторите търкат таблото с гъба за обувки. Пластмасата блести като нова, но прахът полепва страхотно по нея. Течността перфектно премахва мръсните петна, които се появяват след такава „услуга“.

 

0 от 500