IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите на Ford ще могат да се зареждат от станциите на Tesla

Двете американски компании обявиха ново сътрудничество

От 2024 година електрическите автомобили на Ford ще могат да се зареждат от зарядните станции на Tesla. За да направи това възможно, Ford ще оборудва всички свои електрически автомобили със специални адаптери, разработени от Tesla.
  
    
Ford, Tesla, Supercharger
     
      
Те ще позволяват зареждане от всички съществуващи зарядни станции Supercharger. От 2025 година електрическите автомобили на Ford ще бъдат оборудвани с така наречените NACS портове за зареждане.

Офертата е достъпна за жителите на САЩ и Канада, където има повече от 12 000 зарядни станции Tesla Supercharger. Също така зад Океана е изградена и мрежата от бързи зарядни устройства BlueOval Charge, която се състои от 10 000 станции.
   
    
Ford, зарядна станция
    
      
„Това е страхотна новина за нашите клиенти, които ще имат безпрецедентен достъп до най-голямата мрежа от бързи зарядни устройства в САЩ и Канада с повече от 12 000 Tesla Superchargers плюс повече от 10 000 бързи зарядни устройства, които вече са в мрежата BlueOval Charge“, каза генералният директор на Ford.

Това важно споразумение идва, когато „увеличаваме производството на нашите популярни електромобили Mustang Mach-E и F-150 Lightning и се подготвяме да пуснем серия от електромобили от следващо поколение, започвайки през 2025 г.“, допълва Джим Фарли, Президент и главен изпълнителен директор на Ford.
  
   

 

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Това ако е вярно за 600 kw мощност, ако/когато направят автомобил който да може да се зарежда с такава мощност, ще може да се зарежда 2,4 пъти по-бързо от сега. Тоест вместо сегашните 1600 км за час зареждане, ще зарежда около 3800 км. Не е зле. Е вярно е че на всеки 3800 км трябва да се изгубиш един час повече да висиш по зарядни станции вместо да ги минеш без да спираш до тоалетна, та затова антиелектриците дори тогава няма да си купя електромобил защото нямат чак толкова много време за губене
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Зарядните на тесла са на светлинни години пред останалите и всичко при тях е проектирано да изпревари времето. Вече излезе четвърто поколение зарядни станции Supercharger V4, които са вече с по-дълъг кабел, за да може да е удобно и за други марки да зареждат като си отворят мрежите, но по-важното е че могат да работят на 1000 v и 615 ампера, което е 615 киловата мощност. На практика все още няма автомобил който да може да зарежда с тази мощност, но от tesla пак мислят няколко стъпки напред.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Ето как Тесла дори без регулации, налага своя порт за зареждане в северна Америка. Просто изградиха най-добрата бърза зарядна мрежа, на която освен че зареждането става най-бързо, също така след като си стигнал до там със 100% ще заредиш. При другите зарядни в 20% от случаите има някакви проблеми и не можеш да заредиш, но за разлика от зарядните станции на Тесла, при които ако една колонка не работи просто се местиш на съседната, зарядните на останалите компании са с по една колонка и си аут.