IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Франкенщайн: няма да повярвате какво се крие под този пикап Beetle

За този уникален проект са използвани компоненти от пет привидно несъвместими марки (ВИДЕО)

Компанията Volkswagen е пуснала през годините няколко пикапа, включително вариант Type 2 и товарен такъв на оригиналния VW Rabbit, но как би изглеждал „срязан“ Beetle? Идеята реализира Джо, собственик на Jo's Fab Lab, а за нея разказва Hand Built Cars в YouTube.

 

VW Beetle пикап

 

Джо винаги е искал да направи модерен пикап Beetle, но смята, че междуосието е твърде късо. Той е имал BMW E46, на което обаче при катастрофа се чупи предното окачване. Неговата жена притежава VW Beetle, но един ден двигателят „си отива“ заради повреден термостат.

И така Джо вече има две разрушени коли, от които решава да построи една - Volkswagen Beetle пикап. По-дългото междуосие на BMW E46 пасва на проекта, след това Джо „разрязва“ Beetle наполовина и „изкормя“ BMW, като запазва шасито и таблото.

 

VW Beetle пикап-1

 

Странно е да се види волан на VW Beetle на табло на BMW, но работи. Разбира се, странно е също така като се отвори капака на Beetle и се открие редови, 6-цилиндров двигател на BMW.

Каросерията на пикапа е вдъхновена от Ford F-150, като задните светлини са взети от десетото поколение F-150, а задните калници малко напомнят на F-150 Styleside. Джо харесва дизайна на Ford и взаимства каросерията на неговия Beetle.

 

 

 

 

Нататък пикапът Beetle се превръща в хибрид на други превозни средства. Панорамният шибедах е от Peugeot 206, долната предна броня е от Porsche Cayman S 2014 г. Въпреки това, завършеният продукт някак работи от дизайнерска гледна точка.

Пикапът Beetle не е „гаражен“, а Джо го използва всеки ден, за да превозва неща и го е карал от Англия до Уелс и Шотландия няколко пъти. Когато го питат дали би направил нещо различно с неговия VW Beetle Джо отговаря, че круиз контрол би бил полезен при тези дълги пътувания.

 

 

0 от 500