IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легендата Jaguar E-Type възкръсна с помощ от Tesla

Американци предлагат класическата спортна кола с модерен бензинов мотор или като електромобил

Легендарният Jaguar E-Type получи втори живот благодарение на американска тунинг компания, която има готови програми за превръщането на спортната класика в модерна кола с V8 или дори в електромобил.

 

Jaguar E-Type-5

 

Производителят на модерния Jaguar E-Type е американското тунинг ателие ECD Automotive Design Inc. Базираната във Флорида компания е в бизнеса с възстановяване и изграждане на персонализирани класически Land Rover от 2013 г. Американските специалисти възстановяват спортни автомобили и ги правят по-модерни.

 

Jaguar E-Type

 

Визуално преработеният Jaguar E-Type не се различава от оригинала, освен че гумите са по-съвременни. Салонът ще бъде покрит с по-скъпа кожа, но няма ново оборудване.

Актуализация има в двигателното отделение на Jaguar E-Type - спортната кола ще се предлага в две различни версии. Бензиновата получава 6,2-литров V8 LT1 двигател с мощност 450 к.с. от Chevrolet Corvette.

 

Jaguar E-Type-3

 

Втората модификация също е с 450 коня, но е електрическа, а задвижването е взето от Tesla Model 3 Performance. Електрическият автомобил става и донор на батериите, които са поставени под дългия капак на E-Type и на мястото на резервоара за гориво.

Характеристиките на електрическия автомобил Jaguar E-Type не се уточняват, но е известно, че Tesla Model 3 с такава задвижваща система ускорява до 100 км/ч за 3,3 секунди и развива 262 км/ч, а пробегът му е 518 км.

 

Jaguar E-Type-1

 

И двете версии ще имат подобрени спирачки, окачване, вътрешна тапицерия и най-важното - значително подобрено задвижване, заявява Скот Уолъс - съосновател на ECD.

„Предимството на E-Type е, че има огромен преден капак и така има много място, с което да си „играете“ – заявява Уолъс. - Особено що се отнася до електричеството. Премахвате повече, отколкото добавяте и също така имате резервоар за гориво, който никога няма да бъде там в електрическата версия.“

 

Jaguar E-Type-4

 

Уолъс казва още: „E-Type няма да имат много от съвременните удобства, които поставяме в Defender, например. В момента клиентите, които се интересуват от E-Type, много се стремят да го запазят в оригиналния му вид и да имат този характер на автомобила. Нашето намерение е винаги да поддържаме колкото се може повече от характеристиките на автомобила.“

 

Jaguar E-Type-2

 

Добавянето на E-Type разнообразява гамата на ECD, като това е първият спортен автомобил на компанията. ECD предлага E-Type в оригиналния си вид купе и кабриолет, като и двете започват от $289 995. Като в добавка трябва да осигурите и оригинален Е-Type, разбира се. Планира се да бъдат произвеждани по 100 коли годишно.

 

 

0 от 500