IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продава се много рядка кола от „Бързи и яростни“

Във филма De Tomaso Pantera е откраднат от движещ се влак

На фона на популярността на 10-та част от култовата сага „Бързи и яростни“ в продажба се появи още една от колите, участвали в предишни епизоди. Това е суперавтомобил De Tomaso Pantera от 1972 г., който е заснет в петата част.

 

De Tomaso Pantera-3

 

Купето ще бъде представено на търг в Лас Вегас в края на юни, но е малко вероятно да бъдат платени големи пари, защото колата се появява на екран само за няколко секунди. De Tomaso Pantera е първата суперкола, извадена от Доминик Торето (Вин Дизел) и Брайън О'Конър по време на влаков обир. Именно тази кола ще бъде предложена от аукционната къща Barrett-Jackson.

Петата част на „Бързи и яростни“ излезе на екран през 2011 г., а две години по-късно филмовото студио продава автомобила на нов собственик, който възстановява напълно боята и интериора. Доказателство за филмовата роля на De Tomaso Pantera е липсата на част от оборудването - чистачки, резервна гума и климатик. В същото време в купето са запазени редица аксесоари, инсталирани специално за филма.

 

De Tomaso Pantera

 

De Tomaso Pantera се задвижва от 5,75-литров двигател Cleveland, съчетан с петстепенна ръчна трансмисия. Аукционната къща не съобщава изминатите километри, както и очакваната цена.

При оригиналния Pantera двигателят е с мощност 330 к.с., а цената на такива автомобили, според Bring a Trailer, е средно в диапазона 100 000 - 150 000 долара. Именно това копие заради екранния епизод от биографията си може да се окаже малко по-скъпо.

 

De Tomaso Pantera-1

 

Обирът на влак е една от най-известните сцени в „Бързи и яростни“, благодарение на зрелищния последен скок в бездната. Автомобилът, с който е направен този скок - Chevrolet Corvette Grand Sport Sting Ray, беше обявен за продажба през 2021 г. и според някои информации за него са платени около 100 хиляди долара.

 

 

0 от 500