IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За пръв път електромобил е №1 в света по продажби

Tesla Model Y е най-популярната кола на планетата за първото тримесечие според JATO

За първия път в историята електрическо превозно средство е най-продаваният автомобил на планетата. Историческото постижение е на Tesla Model Y, която за първите три месеца на годината записва 267 200 регистрации в 53 държави, съобщава JATO Dynamics.


Tesla Model Y


По този начин SUV-ът с нулеви вредни емисии успя да измести от върха на световната класация два модела, които от години сме свикнали да виждаме да присъстват на първите места. Това са най-продаваният автомобил в историята - Toyota Corolla, както и Toyota Hilux.

В първата петица попадат още два модела на Toyota и това са RAV4 и Camry, които заемат четвърто и пето място в класирането за първото тримесечие. Като цяло, през XXI век на пазара доминират именно модели на японската марка, но има и някои изключения през годините.
  
  
Най-продаваните автомобили през XXI век (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    До 5 ( преди 9 месеца )
    А ти в софия пловдив софия можеш ли да го направиш за два часа, за да питаш за приятеля? Аз тебе питам за мене си, а не за приятел? Ако ти можеш и Тесла може.
  • #5
    4 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    ако някой с тролей тръгне до пловдив дали ще може да се върне в софия в рамките на 2 часа за един приател питам
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До 2 ( преди 9 месеца )
    Не случайно изхвърлиха Акио Тойода от поста му като мръсно коте. Надали някога ще разберем, но подозирам че му направиха преврат, като официално "го повишиха", като му смениха поста с такъв, в който няма никакви преки ръководни функции, като новия шеф пое поста му веднага след обявяване на новината, въпреки че официално беше назначен на първи април което беше няколко месеца по-късно, за което явно трябваше да минат някакви бюрократични процедури. Осъзнаха че са поели пътя на nokia
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    И не трябва да забравяме, че под името toyota corolla, toyota продава няколко абсолютно различни модела в различните части на света, които пък от своя страна имат хечбек, седан и комби модификации, за разлика от моделите на тесла, който навсякъде са еднакви и единственото по- което се различават са батериите
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    q ( преди 9 месеца )
    Сега се почва. Свалянетона цените на електромобилите едва сега започва - големи обеми, нови модели и нови мощности за производство. Смешното е като и последният бавен се събуди и осъзнае, че си купува пушещ ***, не вървящ, с турбо лаг и ръчки като в комбаин. Всички закупили ценните двг машинарии ще останат като тези със скъпите Нокии с копчета. В пълно недоумение какво става.
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Гостенино ( преди 9 месеца )
    Ще коментираш ли бъдещето време ще ще ще, когато тесла ще застане на върха на най-продаваните автомобили в света? Очевидно това бъдеще време дойде по-рано отколкото си го очаквал. Ако въобще си го очаквал защото се кълнеше в най-светите си неща, че това е невъзможно да се случи. Не е гарантирано, че всяко тримесечие ще на първо място, но като си има предвид че първото им тримесечие винаги е най-слабо, е твърде вероятно това да продължи и за следващите.