IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За пръв път електромобил е №1 в света по продажби

Tesla Model Y е най-популярната кола на планетата за първото тримесечие според JATO

За първия път в историята електрическо превозно средство е най-продаваният автомобил на планетата. Историческото постижение е на Tesla Model Y, която за първите три месеца на годината записва 267 200 регистрации в 53 държави, съобщава JATO Dynamics.


Tesla Model Y


По този начин SUV-ът с нулеви вредни емисии успя да измести от върха на световната класация два модела, които от години сме свикнали да виждаме да присъстват на първите места. Това са най-продаваният автомобил в историята - Toyota Corolla, както и Toyota Hilux.

В първата петица попадат още два модела на Toyota и това са RAV4 и Camry, които заемат четвърто и пето място в класирането за първото тримесечие. Като цяло, през XXI век на пазара доминират именно модели на японската марка, но има и някои изключения през годините.
  
  
Най-продаваните автомобили през XXI век (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #26
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До 24 и 25 ( преди 10 месеца )
    Е то колко пък да разбира от коли някой притежател на porsche 911 gt3 rs който също така има или е имал най-наточените bmw-та, че да вземе да си купи Тесла и даже да му хареса и е впечатлен ? Важното е че вие разбирате повече и имате повече опит. Карайте си toyota corolla и си мислете че разбирате от коли повече.
  • #25
    2 rate up comment 7 rate down comment
    До 24 ( преди 10 месеца )
    Основно хора които нищо не разбират от коли и заблудените фенчета на измамника Мъск.
  • #24
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Кой го взима това при наличие на електромобили Ауди?
  • #23
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До Спечен ( преди 10 месеца )
    Това са фактите за електромобилите. Хайде сега ти кажи за колко време ги минаваш тези 800 или 1000 км за които говориш? Толкова ли биха те объркали две три или дори четири допълнителни спирания, което да те забави от 40 минути до един час за 9-часово пътуване? Лично за мен това не би било кой знае какъв проблем, но пък за тебе може и да е и затова те питам? Ако са на една и съща цена въобще няма да се замисля да избера електромобила. А ти?
  • #22
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До Спечен ( преди 10 месеца )
    А аз поне давам някакви аргументи, а ти само празни приказки. Бьорн ниланд вчера пусна последния си клип за 1000 километра пробег като ги измина за 8 часа и 55 минути с четири спирания които общо му отнеха 40 минути. Най-дългото беше 12 минути а едно от зарежданията беше за 7 минути. Разбира се, спокойно можеше да направи само две зареждания по половин час, или три по 15 минути. Същия маршрут при минусови температури беше изминат за 9ч. и 5 мин, тоест 10 минути повече заради отоплението.
  • #21
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До 20 ( преди 10 месеца )
    Е така де. Няма да е един милиграм ултра фини прахови частици, които излизат от ауспуха и преминават през белите дробове директно в кръвообращението защото не могат да бъдат филтрирани, а ще бъдат прахови частици, които още носната кухина ще филтрира, а за останалото ще се погрижат белите дробове. А най-смешното е онова със спирачките, където натоварили един и същ автомобил с 500 кг повече и преценили че електромобилите отделят повече фини прахови частици защото се търкат повече спирачки при ДВГ
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Замърсяването от износването на гумите може да бъде 1000 пъти по-лошо от това, което се получава от изгорелите газове на колата, установи Emissions Analytics. Вредните вещества от гумите а също и спирачките са много сериозен и нарастващ екологичен проблем..
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До 16: Евро 7 защо въвежда лимити за емисиите на финни частици от гуми и спирачки, ако те са безвредни, а, по-гьобелсово-зомбирана маймунке?
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Спечен ( преди 10 месеца )
    Страшни аргументи,както ти казах си сектант,защото не четеш какво пиша,но щом искаш вярвай в нещо все още не доказано от времето.
  • #17
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До Спечен ( преди 10 месеца )
    Ако не пикаеш в бутилки как минаваш 800 км без да да слезеш от автомобила? Но да не се ограничаваме до 800 км аз да речем, че трябва да минеш 1 000 км. Една Тесла ще ги мине за по-малко от 9 часа. Ти за колко ги минаваш и толкова ли ти е важна разликата?