IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

8 причини да не купувате Tesla Model Y, посочени от собственик

Сред тях са пробегът, проблемите с обслужването и зареждането (ВИДЕО)

Мат Данадел - собственик на два Tesla Model Y, използва своя канал в YouTube, за за разкрие какво трябва да се има предвид преди покупката на електрическия SUV. Американецът посочи промените в начина на живот, които се налагат заради притежаването на електрически превозни средства, като хвърли светлина върху процеса на зареждане, износването на гумите, регенеративното спиране, пробега, обслужването и др.


Tesla


Данадел притежава Tesla Model Y Performance от 2022 г. и Model Y Long Range от 2021 г., които са с по два електромотора и задвижване на четирите колела. Първият осигурява пробег от 483 км и вдига 97 км/ч (60 мили) за 3,5 секунди. Вторият изминава 530 км и ускорява до 60 мили в час за 4,8 секунди. Капацитетът на батерията не се разкрива дори от Tesla, но грубите оценки показват, че при версиите Performance и Long Range той е 81 кВт/ч.

Една от основните причини да се избягват покупката на Tesla е обслужването. Данадел споделя, че популярността на моделите на марката претоварва сервизната мрежа, която тепърва се разраства и не може да се справи с нарастващото търсене. Затова и някои клиенти са принуди да чакат повече време за обслужване на колите им, което може да причини неудобство.

Друг недостатък на притежаването на Tesla е липсата на Android Auto и Apple CarPlay. И двете системи са популярни в автомобилите днес и позволяват на потребителите да свържат своя смартфон с информационно-развлекателната системи на автомобила. Tesla, от друга страна, използва собствения си софтуер, който, според Данадел, има различни възможности от тези на Android Auto и Apple CarPlay“.



Във видеото YouTuber-ът посочва 8 точки, които трябва да бъдат взети под внимание преди покупката на Mодел Y. Сред тях са пробегът, който не отговаря на посочения, както и проблеми със зареждането на електромобила – мрежата от Supercharger, например, все още не е толкова развива. Съответно, зареждането на колата отнема повече време, отколкото ако шофьорът трябва да напълни колата си с бензин.

Друг проблем са гумите, които се износват по-бързо заради по-голямото тегло на електромобила. Съответно те са натоварени повече при спиране. Освен това Model Y не се предлага с резервна гума. Също така колите на Tesla не могат да бъдат модифицирани – нещо, с което шофьорите на коли с ДВГ са свикнали.


0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До 12 ( преди 9 месеца )
    И ти ли смяташ, че всичко в това видео е вярно?
  • #12
    14 rate up comment 14 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 9 месеца )
    Ама мола ви се нидейти така да разваляте дисциплината! Как може Т'сла без суперлативи, ми сектата сега вените ли да си реже? Айде теслончовци - бегом на амбразурата да защитавате недоразумението си! Раз-два-раз-два по-бързо, че някой може да прочете статията без да сте я опровергали с научните си трудове :D
  • #11
    4 rate up comment 5 rate down comment
    До 9 РУК ( преди 9 месеца )
    Защо? Ти вярваш ли му на този от клипа какви ги говори?
  • #10
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Стиви Уондър ( преди 9 месеца )
    Имам една Тесла и една Кирка.
  • #9
    1 rate up comment 12 rate down comment
    До 2 ( преди 9 месеца )
    Но ти ще продължиш само да си мечтаеш да си купиш ...
  • #8
    16 rate up comment 9 rate down comment
    РУК ( преди 9 месеца )
    Пълни глупости говори тоя!Имал две тесли и си мисли, че разбира! Тук има къде къде по запоназнати експерти които толкова картинки и клипчета са гледали с тесла, че тоа само може да си мечтае да има технич опит и информирано мнение!!!
  • #7
    14 rate up comment 5 rate down comment
    До 5 ( преди 9 месеца )
    Ти изгледа ли видеото? Защото по-скоро е саркастично и даже е започва с твърдението че много харесва този модел и даже има два. Почти всичко което казва, те кара да сравняваш с останалите марки и изведнъж осъзнаваш, че точно модел y е най-добрият избор. Особено ме кефи един от недостатъците - нямало android *** и carplay, но не ти трябвали, защото приложението на тесла предлагало много повече от тях. Но като гледам си пускат Waze, така че явно има начин.
  • #6
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Фф ( преди 9 месеца )
    Забравих за настройка на спирачките ( оказа се, че се прави ит менюто) - дадоха ми термин в къолн на 4 ден без да звъня , нищо - през апса
  • #5
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Фф ( преди 9 месеца )
    Накрая се оказва, че работи във Фолксваген . Като тук в Германия. Ама иначе е толкова недоволен , че ще си вземе пак.Аз не знам от къде е, но тук са на всеки ъгъл , а даже живея в малък град на А3. Понеже имам фотоволтаик - никога не съм ги ползвал.За гумите е прав - ама 5оо коня . На момента - кеф цена нема/има
  • #4
    25 rate up comment 3 rate down comment
    Карл Бенц ( преди 9 месеца )
    Е този направо ме разби!Тази година сигурно ще си купи още една!?