IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-луксозният Mercedes влиза в сервиза заради теч в салона

При лимузините S 580 и Maybach S 580 е открито дефектно уплътнение

Германският автомобилен производител Mercedes-Benz обяви сервизна акция на флагмана си S-Class, която засяга не само стандартния модел, но и модификацията Maybach.


Maybach


При седаните Mercedes-Benz S 580 от 2021 г. и лимузините Mercedes-Maybach S 580 е открит проблем с уплътнение, което води до разхерметизация на салона. Откритият дефект може да доведе до късо съединение в окабеляването, електронни проблеми и неправилно функциониращи системи за активна безопасност. Освен това, има опасност влагата да се натрупа върху прозорците и в краката на шофьора и пътника до него.

Засега проблемът е открит при 6 автомобила - два седана S 580 и четири лимузини S 580 Maybach, всички за северноамериканския пазар. Любопитно е, че за дефекта е станало ясно още през юли 2020 г., но собственици на колите ще бъдат потърсени след 23 май 2023 г. До момента няма наранявания, злополуки и гаранционни искове заради проблема, съобщават от американското подразделение на Mercedes-Benz.

На собствениците на S-Class с дефектни уплътнения ще бъде предложено да върнат автомобила на оторизиран дилър за отстраняване на неизправности. В сервиза ще монтират необходимите части, за да се спре проникването на влага в салона, като това ще бъде извършено за сметка на компанията-производител. Засега няма данни за подобен проблем с автомобили на други пазари.


0 от 500
  • #4
    21 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Дадеш пари като за Ролс Ройс или за Бентли, а накрая в салона тече като в стара Дачия от времето на Чаушеску!
  • #3
    27 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Мерцедес отдавна не са това, което бяха преди много години. На най-луксозните и скъпи модели на марката да правиш подобни издънки си представете надолу по стълбицата какви са им по-евтините модели. А какво да говорим, че ползват платформи, архитектури, агрегати и задвижвания, които ги има в Дачия и ти го продават после за премиум. Ето това са немските премиуми...
  • #2
    24 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    В съседна тема тъкмо ми обясняваха колко некачествени били китайските автомобили както всичко произведено в Китай. Също така се сетих и какво обясняваше дядо ми, че имало само две автомобилни марки mercedes и всички останали. Очевидно светът доста се е променил и продължава да се променя. Нищо не е такова, каквото беше преди.
  • #1
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Aaz ( преди 11 месеца )
    Браво бе! Тъкмо мислех да си купя няколко