IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda се опитва да надцака френските си конкуренти

Чехите предлагат допълнително багажно пространство за Fabia

Skoda предлага на собствениците на Peugeot 208, Citroën C3 и други модели, конкуриращи се директно с Fabia, да играят, за да се опитат да спечелят допълнителен багажник, монтиращ се на теглича на колата. Импровизираната игра се провежда през социалните мрежи в няколко страни в Европа, като акцентът е Франция.


Skoda


Предлагането на повече обем на багажника (и следователно заден надвес) по-голям от този на конкуренцията е част от философията на марката Skoda. Този атрибут остава съществен момент и сега, когато чешкият производител от групата Volkswagen обновява изцяло дизайна на своите автомобили.

И Fabia е вярна на това кредо. Нейният багажник с обем от 380 литра надминава този на Renault Clio (284 л), Dacia Sandero (328 л), Toyota Yaris (286 л) или дори тези на неговите конкуренти от групата Stellantis: Peugeot 208 ( 265 л), Citroën C3 (300 л) и Opel Corsa (309 л). Но въпреки това Fabia изостава от повечето си френски конкуренти по отношение на продажбите и Skoda преминава в офанзива с комуникационна кампания, съчетана със състезание, което се занимава специално с триото на Stellantis.


Skoda


Френският клон на Skoda стартира този конкурс на своите страници в Instagram и/или Facebook, като в последствие той бе предложен и от още няколко европейски държави. Интернет потребителите са поканени да коментират публикация, свързана с тази операция, като "тагнат" двама от техните контакти, които притежават автомобил, конкуриращ се с Fabia и които според тях биха имали нужда от по-голям товарен обем.

Победителят ще бъде изтеглен на случаен принцип и ще получи монтирана на теглича кутия във формата на задната врата на Fabia. Обемът на този допълнителен багажник ще възлиза на разликата между този на автомобила на победителя и този на Skoda. Конкурсът е отворен до 5 април 2023 г. включително.


Skoda


За да популяризира тази операция, Skoda представя Peugeot 208, Citroën C3 и Opel Corsa, оборудвани с багажници, подобни на този, който ще бъде спечелен. Над всяка от тях е посочена разликата в обема между френската кола и Fabia. 

Често срещани в САЩ, сравнителните реклами са изключително редки в Европа. Тази инициатива на Skoda е част от хумористична промяна в комуникацията на марката в Европа и в частност във Франция. През ноември 2021 г. например моделите в гамата бяха „ преименувани “ за времето на кампанията, за да се подчертае, че са налични бързо, докато глобалното производство на автомобили се забавя.


0 от 500
  • #14
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Шкода, няма с какво да блеснат и залитат само към багажниците. Лошо няма да са им по-големи, но това ли е приоритета при покупката се питам. Когато си вземаш малка кола си наясно, че ти трябва наистина малка и багажника и ще е ограничен. Точно в този сегмент да се пъчиш с голям багажник е меко казано неадекватно. Това е градска кола, а не кола с която да ходиш на почивка. Не, че не става, но все пак е с друга насоченост. А ако искате повече багажен обем си вземате багажник за покрива. Имам 380 л
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 10 ( преди 11 месеца )
    И какво като е Ситроен С3? Да няма слухове, че ще е с по-голям багажник от С4? :D
  • #12
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До 11 ( преди 11 месеца )
    Не е така защото Фабия и Шкода като цяло има повече пространство от другите и зад първия ред седалки не само самия багажник като на Фабия зад първия ред е 1 200 литра
  • #11
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Голям багажник или прекалено голям означава перманентно тясно отзад, да има и доста големи автомобили които са тесни защото някои си мерят багажниците, някои които са се усетили седалките се местят точно заради това.
  • #10
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    То идва новият Ситроен ц3 така че това не е релевантно вече
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    100 литра разлика си е доста голяма за този сегмент но като цяло Шкода са известни с пространството си и това, че нерядко минават багажника дори на по-горен/голям клас модели
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Фабия действително има малко по-голям багажник, но няма наличност, а се прави поръчка и колата идва след една година. Затова си купихме опел корса, който е идентичен с пежо 208, има наличности, а представителството на опел е на 300 метра от това на шкода, и засега сме доволни от опела. Явно Шкода вече е наваксала забавянето в производството или просто нашият пазар не е приоритетен за тях.
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    В първия момент, когато погледнах снимката, си помислих че Шкода са пуснали генератор за Тесла! :)))
  • #6
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Смех ( преди 11 месеца )
    Тия немски голтаци какво очакват че някой във фрянция ще купи недоразумението скода ли
  • #5
    14 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Личи си че са немска компания. Лъхти на бюргерски дух. Само за германеца багажника е определящ фактор за избор на кола. Чехите по принцип са по фини хора. Още не мога да забравя наглите реклами на Ауди и ФВ за чистия дизел. Оказаха се чиста лъжа! Винаги ми е било тъжно че България не се ориентира икономически и културно към Франция. Държава с хора по-близки до нас като манталитет, обичащи красивото и живота.