IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво искат жените от колите си?

Проучване на застрахователна компания дава доста любопитни отговори

Какво искат жените? За огромното мнозинство от мъжете отговорът на този въпрос би бил като преминаване през минно поле, но когато въпросът е „Какво искат жените от колите си“, нещата стават много по-ясни.

 

Какво искат жените от колите

 

Поне такова е заключението на международно проучване, направено от южноафриканска застрахователна компания сред дами от журито на Женски световен автомобил на годината (Women's World Car Of The Year, WWCOTY), информира Autoevolution.

Представителят на Сърбия в журито на WWCOTY събра отговорите от 14 000 интервюта с жени, свързани с автомобилите. И характеристика номер едно, според това проучване, е безопасността.

 

Какво искат жените от колите-7

 

И това не е учудващо, защото жените са мислили за подобрения, свързани с безопасността в автомобилите преди много години. Дамите дори са измислили някои от тях. Неща като мигачи, стоп-светлини, чистачки, огледала за обратно виждане, ръководство с инструкции или GPS, са все женска работа.

Мнозинството от анкетираните наблягат на автомобилните опции, ориентирани към безопасността и позицията на седене (повдигнатата позиция се счита за по-желана).

 

Какво искат жените от колите-2

 

Практичността, производителността и пространството също са от съществено значение за дамите, които поемат волана в свои ръце. Жените обръщат внимание на функциите за безопасност като камери за обратно виждане, наблюдение на мъртвите точки и други помощни средства за шофиране. Това не означава, че функциите за комфорт (джобове за съхранение, поставки за чаши или климатик) не се вземат предвид, казва представителят на Виетнам в журито на WWCOTY.

Не всичко опира до сигурността на изживяването при шофиране, а аспекти като икономия на гориво и външен вид (отвътре и отвън) също са важни. Надеждност, управление, производителност или въздействие върху околната среда, всички тези характеристики са в списъка с отметки на жените, когато избират автомобил.

 

Какво искат жените от колите-1

 

Методът, ориентиран към разума, надделява над емоционалния фактор - нещо, което силно противоречи на градските легенди, поп културата и митове за плиткомислещите жени шофьори. Когато става въпрос за автомобили, момичетата следват главите си пред сърцата си, твърди чилийският представител в журито.

Когато жените поставят логиката пред емоциите, те предпочитат да съберат възможно най-много информация, преди да вземат решение. Тук също няма изненада - една смела жена (Дороти Елизабет Левит - британска състезателка и журналистка) написа книга за автомобилите, пълна с ценни инструкции, и това беше преди 114 години, припомня Autoevolution.

 

Какво искат жените от колите-5

 

Разбира се, едно общо правило не важи за всяка отделна ситуация. В крайна сметка условията диктуват радикални разлики в поведението при закупуване на автомобили. Например, майките търсят ориентирани към децата автомобилни атрибути (безопасността е от първостепенно значение), като допълнително пространство за играчки, аксесоари за деца и дрехи. Специална бележка за „лесен достъп“ се добавя от жени с малки деца, които се нуждаят от столчета за кола, повиване на бебе...

Конските сили не са пренебрегнати, въпреки че не са фактор от най-високо ниво. Поне така сочи информацията от Обединените арабски емирства.
Екологичността също присъства в женския списък с автомобилни спецификации и характеристики, като екологичното превозно средство е на по-високо място сред изискванията на дамите шофьори.

 

 

0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Банди-та ( преди 1 година )
    #16 Човеко се е изразил метафорично,поне аз така го разбирам,защото е писал ОТДОЛУАз го разбирам вибратор,а не масажор. Е не на всички коли в сенника на Шофьора има огледало. Относно жените са си дяволи или както казва брат ми Адвокат по бракоразводни дела.От 22 годишната ми кариера не съм видял прицакана жена,но прицакани мъже,УФ-всички.Изглежда,че не пишем по темата,но и аз реших да добавя. Честито коли да им е.
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Банди ( преди 1 година )
    Прочетох коментарите и аз да се включа.Обичат мъж *** да го манипулират,всичко останало сами си го постигат и намират.Та първо търсят такъв мъж,любовник,"приятел",а после и кола.Какво НЕ обичат и бягат като дявол от тамян "приятел" да ги строява като войници-жена,баба и сестра. В този случай,няма и кола.
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до #12 ( преди 1 година )
    Това са критерии на последно ниво кифла с тъпкач, който има възможност да и плаща за жипката и да и покрива разходите по чуквания, подпирания и ожулвания на колите около нея. Огледало в сенника си мисля, че всяка кола има. Поне до този момент не съм карал без, а доста коли са минали през ръцете ми. Парите в багажника колкото и да са винаги в един момент ще са и малко и ще иска още и още. Колкото до масажиращата седалка не съм сигурен. Толкова са вдървени докато карат, че едва ли им е до това.
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Бамби ( преди 1 година )
    Общовзето жените търсят БалъциВсичко останало си идва от самосебе си. Ставаш роб опс обслужващ персонал и спонсор доколкото може,но роб със сигурност. Това отгоре да важи,останалото е компромис.Послушен Баламурняк да е!!!
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    #6 Защото не пътуваш на дълги разстояния. Ако те разсейва да пиеш кафе,няма какво да допълня.#8 слаб пол ли? Колко познати,братовчеди и приятелски семейства познавам,където Малтретират мъжете си познавам,че някои дори ги и бият.#12 забравил си и точка 5. Виж на снимка първа. Показва фи (дебелина) на черният ... джип. И 6. Да има блюут да говори с любовниците и най вече с МАМА.Демек с баба ти. Жените не искат много,искат всичко,но ако ги питаш,друга песен пеят.
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до #11 ( преди 1 година )
    Виждам те, че клониш повече към жените, но не знаех, че женската част имате способности да гадаете, кой какво кара, че даже и годините на колата и марката си фиксирал. Забележително наистина, но не е вярно да ти кажа, защото съм един от тези, който е писал отдолу и никога не съм притежавал изброените от теб автомбили, нито искам да имам. Също така употребявани коли не купувам, а само нови, но от други марки. Това дава ли ми твоето разрешение да имам мнение или имаш други критерии дженди?
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Хари ( преди 1 година )
    1.да има 50К $- в багажника.2.да има огледало на сенника3.масажираща седалка само отдолу.4. Да е черен и голям... опс джипа.
  • #11
    1 rate up comment 2 rate down comment
    JoJo ( преди 1 година )
    Само разбирачи и селски еBaчи гледам из коментарите....И щото са по-умни и силни - затова БГ Мачовците предпочитат 14 годишен Бумер пред ново Рено или Дачия, все пак какво ще кажат комшиите е важно
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 1 година )
    Има два основни вида жени. Едните искат малка, ярка, икономична кола. Другите искат черен, голям ***. Пардон! Джип.
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Къпхолдъра има смисъл и нашумява с техните фадт фууд вериги много от тях имат и кардрайв зона та когато минаваш през Техбите вериги и те питат пепси или кола или кафе или и натурален сок и чашите са обикновено дълбоки и естествено че ти трябва къп холдър нема да дъежиш горещото кафе в ръка докато шофираш я