IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фирма от Малайзия показа премиум крос-купе на водород

Hiperon Motors обещава да достави първата партида до края на годината

Нов производител на автомобили от Малайзия представи купеобразен кросоувър от премиум клас. Моделът Fosslin е дело на компанията Hiperon Motors, която обещава, че крос-купето с водородно задвижване ще се появи на пазара до края на годината.


Fosslin


Първата партида автомобили вече е готова, като ще бъде предоставена на „избрани клиенти“ за тестове, а след това марката иска да излезе на пазарите в Азия, Европа и Северна Америка. Плановете включват пускането на пазара на две версии на Fosslin – на електричество и водород.

От Hiperon Motors обясниха как са избрали името Fosslin. То се състои от ве норвежки думи - Foss – водопад и Lyn - мълния. Дизайнът е на студиото One One Lab, което има офиси в Китай и Полша. Засега характеристиките на водородната версия се пазят в тайна, но за известни тези на електрическата.


Fosslin


Тя ще разполага с мощност 487 к.с. и 670 Нм, като ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 5 секунди. Максималната скорост е 260 км/ч, а батерията с капацитет 95 кВт/ч трябва да осигури пробег с едно зареждане от 450 км, което не от най-впечатляващите показатели.

Оборудването на модела обаче е доста богато още в базовия вариант, като включва тризонов климатик, панорамен покрив, кръгова наблюдение с камери и мултимедийна система със 17-инчов дисплей.


Fosslin


Производителят обещава, че тестовете на автомобилите ще стартират най-късно през септември. На разположение на клиентите са 5 електрически и 5 водородни кросоувъра.

Засега обаче няма снимки на „живи“ автомобили, цената също не се посочва, така че цялата история повече прилича на опит за привличане на внимание от страна на слабо известна фирма.


Още снимки на луксозното крос-купе - вижте в галерията:


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До анонимен ( преди 1 година )
    Каква немска кола караш? Дай ми съвет какво да си купя. Сега карам и аз немска - Опел Мерива но искам нещо по-добро за да ме харесват момичетата.
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ти пък нали имаш пари за тази тоалетна ще си караш бараките , айде по- полека с обидите. Това нещо не ми го хвали, този грознобойник не може да се сравни с немските коли така че не ми го хвали това нещо.
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    #1 няма страшно и без това нямаш пари за тоалетната ;)
  • #1
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хахаа по скоро не, таз тоалетна не ми я пробугвай много грозно не може да се сравни с голямата тройка - ауди,мерцедес, бмв.