IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota подари нова кола на собственик на Highlander с пробег 1,6 млн км

Старият всъдеход бил унищожен от ураган през септември миналата година

Жител на Флорида беше приятно изненадан от американското представителство на Toyota, като му подари чисто нов Highlander в замяна на стария автомобил от същия модел, който е навъртял 1,6 милиона километра.


Toyota Highlander


Марк Милър дълго време карал японския SUV, произведен през 2006 г., като в резултат на това пробегът надхвърли милион мили. През септември миналата година обаче всъдеходът бил унищожен от урагана Йън. Научавайки за това, американският офис на Toyota реши да даде на мъжа нов автомобил от същия модел.

Милър е използвал автомобил за работа, като притежава фирма за ремонт на пътища. Той разказва, че редовно му се е налагало да тегли ремарке със своя Highlander, като често колата е служила и за мобилен офис. В продължение на 17 години автомобилът е обслужван в един и същи сервизен център на Toyota.


Toyota Highlander


Именно оттам са уведомили американското представителство на марката, че колата е достигнала пробег от милион мили (1,6 млн км). И след като в централата разбрали, че колата на Милър е унищожена от природното бедствия миналата есен, е решено да му бъде подарен същия модел, но вече чисто нов.

В края на януари Марк е поканен в сервизния център, в който обслужвал своя Highlander, за да разкаже историята на колата. Там обаче го очаквала изненада – нов всъдеход в специална версия Bronze Edition.


0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Ако гори около 8 на 100 което е нормален до нисък разход за голям и мощен автомобил, за едно цяло и шест милиона километра се харчат 130 000 литра гориво. Тоест от Тесла вече са подарили по наши цени на горивата около 350 000 лв. Колко тойоти могат да се купят с тези пари? Кога toyota е правила подобен подарък на когото и да било? А тесла прави този подарък на стотици хиляди клиенти, закупи ли автомобилите си преди 2017 година, които продължават да зареждат безплатно и ще зареждат завинаги.
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 10 ( преди 11 месеца )
    Точно така е. Онази тесла изминала 1,6 милиона километра, всъщност ги е изминала с осем двигателя и две батерии и тесла именно затова не му подари нов автомобил. Това не би било реклама, а антиреклама. Освен това са му подарили абсолютно безплатно зареждане и безплатна поддръжка за тези 1,6 милиона километра и са му дали повече от стойността на още един автомобил, за разлика от toyota при която е дал само за гориво три пъти повече отколкото стойността на автомобила.
  • #12
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Тоя е дал за поддръжка на Тойотата вероятно няколко пъти повече от стойността на колата, щом я е поддържал в официалния дилър 17 години. Те затова му дават нова.
  • #11
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Highlandera е страхотна машина. Сцепил я е от каране и тежка експлоатация и въпреки това колата не го е предала. Евала на Тойота за постъпката. Малко са компаниите, които имат такова отношение към клиентите си. Повечето гледат да те прецакат, но не и Тойота. Респект за тази марка. Ако и другите бяха, като тях, щяхме да караме много по-добри автомобили!
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Фрри ( преди 11 месеца )
    #1 Аз съм чел,че Тесла е изминала тези километри,но с 10 електромотора.Набутват ни еднодневки.Живеем в света на еднодневките.Замислете се!
  • #9
    1 rate up comment 4 rate down comment
    С новата хартиена ку ( преди 11 месеца )
    я навърти 150 000км, я не! По-скоро не.
  • #8
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Милен ( преди 11 месеца )
    #2 Имам БМВ 5 /2014г/3ДНа 279К км. Дал съм пари за ремонти,още толкова колкото съм я купил.Баща ми има Корола 2008 г. 380К км (не рални) реални е над 600К км и за повече от 10г е дал 1000лв не повече.И аз съм фен на немското,но съм реалист. Ако паднат цените на Камри бих купил една,но дотогава ще търкалям Бавареца.
  • #7
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Да му са честити ишиаса и хемороидите от 20 000 часа прекарани зад волана. Това са над 800 денонощия или по 150 пълни работни дни зад волана годишно. Като се извадят почивните дни, трябва да е шофирал по 6 часа всеки ден.
  • #6
    17 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Тойота са единствената автомобилна компания в света, които си запазиха качеството на колите. И то го запазиха не на книга или на приказки, а го запазиха реално и действително. Не случайно са единствената автомобилна марка, която дава 10 годишна пълна гаранция на автомобилите си. Дори и на батерията. Така, че човека въпреки тежката експлоатация на колата си е направил над 1 млн. мили. Дори и ремаркета е теглил често, което показва качествата на Тойота. Респект за тази марка. Най-добрите!
  • #5
    14 rate up comment 1 rate down comment
    до #4 ( преди 11 месеца )
    Кристална топка ли имаш, за да предвиждаш тези неща? Знаеш ли колко Приуси и Камрита милионници има в света, които се карат често, като таксита. Точно хибриди да ти кажа, колкото и да не ти се вярва. Не зная с кой модел и задвижване е Highlander на човека, но новите са със същия двигател на Камри, а именно 2,5 л. мотор по цикъла на Аткинсън, атмосферен, разтоварен двигател. Така, че си в голяма грешка, ако смяташ, че новите няма да достигнат 1 млн.мили.