IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпият Mustang Dark Horse струва близо 80 000 долара

Топ-версията на модела на Ford се очаква на пазара това лято

Американската компания Ford разкри цените на Mustang Dark Horse, който се очаква на пазара от лятото на тази година, като най-скъпият вариант с всички екстри струва $79 515. Това е малко повече от началната цена за най-новия Shelby GT500.

 

2024-ford-mustang-dark-horse

 

Акцентът в седмото поколение Mustang Dark Horse е уникалният 5,0-литров атмосферен двигател Coyote V8 с мощност 500 к.с. и 566 Нм въртящ момент. Наличен е и при двете нива на оборудване - Dark Horse и Dark Horse Premium.

Въпреки, че е имало по-мощни модели на Mustang през годините, четвъртото поколение Coyote V8 в Dark Horse е най-мощният 5,0-литров сериен двигател с атмосферно пълнене, предлаган някога от Ford. Агрегатите са съчетани с шестстепенна механична или десетстепенна автоматична трансмисия, като номиналните мощности са еднакви и при двата варианта.

 

2024-ford-mustang-dark-horse (10)

 

Версията Premium е с първоначална цена $63 160 (включително $1595 такса за дестинация), като този Mustang е добре оборудван със система за подпомагане на водача Co-Pilot 360 на Ford, стерео системата B&O с 12 високоговорителя, гласово активирана навигация със сензорен екран, отопляем волан, климатизирани седалки с настройки за памет, множество тапицерии, спойлер, боядисани спирачни апарати Brembo и др.

Откъде идват още над $16 000? Започва се с боядисани състезателни ивици - $5495, което представлява почти половината от разходите за надграждане. Като се добави пакет Dark Horse Handling Package за $4500 и 10-степенна автоматична трансмисия за $1595 и опциите са почти платени, съобщава Мotor1.

 

2024-ford-mustang-dark-horse (15)

 

Интересното е, че стандартните седалки на базово ниво са от плат, а тапицираните с кожа Recaros се предлагат за $1650. Избирането им обаче премахва функциите за контрол на температурата и памет.

Има и още артикули срещу заплащане - външно покривало за $600, голям органайзер за товари за $105 (малкият еа по-евтин), първокласни подови постелки, комплект за първа помощ и подобни „глезотии“. Крайната сума възлиза на $79 515 – приблизително $2000 повече от базовия модел Shelby GT500 от 2022 г.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    дон чикен ( преди 11 месеца )
    обаче цената трябва да се уточни, къде е? все пак повечето читатели на този сайт предполагам са в България. "малко" се различават цените в САЩ и Европа.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Ивици не видях ( преди 1 година )
    Започва се с боядисани състезателни ивици - $5495, което представлява почти половината от разходите за надграждане. Къде са ? И не е ли смешно дори да ги има , трябва да са 2 като на Dodge Viper, да им търсят 5 хиляди долара. Това е кощунство, смешно, жалко, всякакви епитети мога да ползвам и все ще бъдат малко.
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Iliyan ( преди 1 година )
    Много апетитно изглежда. Дизайньт в профил ми изглежда по-близко до класиката oот 1969 в сравнение с вече предишното поколение 6. Единственото след цената, което ще ме спре да го купя е, че е по-дълъг от поколение 6. Сегашният пасва в гаража ми и вратат се затваря на 0,5 см от бронята... Абе може би е само цената, хаха.