IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещето на култовото предаване Top Gear е под въпрос

Водещият Фреди Флинтоф може да не се върне в шоуто, а Джереми Кларксън отново е спряган като вариант

Бъдещето на Top Gear - най-гледаното автомобилно телевизионно шоу в света, е под въпрос заради предполагаемо напускане на водещия Фреди Флинтоф. Според информация на Sunday Times той вече е напуснал култовото предаване на BBC след инцидента през декември.

 

Top Gear

 

Флинтоф пострада при катастрофа по време на снимки, като получи медицинска помощ на място, след което бе откаран с хеликоптер в болница. Инцидентът стана на тестовата писта на Top Gear на летището Dunsfold Park в Съри. Тогава беше съобщено, че нараняванията на водещия не са животозастрашаващи. Впоследствие се появи информация, че Флинтоф и член на екипажа са пътували в Morgan Super 3, когато колата се е преобърнала и водещият е имал счупени ребра и наранявания по лицето.

Според неназован източник на Sunday Times, 45-годишният Флинтоф е бил „травмиран от инцидента и не смята, че може да повтори ролята си на динамичен смелчага“. Източникът добавя, че Фреди „беше сериозно емоционално и физически засегнат от катастрофата. Той е смелчага, но не се чувства способен да продължи да играе тази роля в шоуто“.

 

Top Gear-1

 

BBC потвърди, че снимките на най-новия сериал са спрени. По време на инцидента британският телевизионен канал излезе със съобщение, като говорител каза, че „ще продължим да подкрепяме Фреди за възстановяването му. При тези обстоятелства смятаме, че би било неуместно да възобновим създаването на серия 34 от Top Gear в този момент“. От BBC разследват инцидента и едва след това ще вземат решение дали шоуто ще се завърне.

Рестартирано от Джеръми Кларксън през 2002 г., запомнящите се лудории, каскади и противоречив хумор на шоуто го превърнаха в един от най-големите успехи на BBC. Това обаче не е първият път, когато бъдещето на автомобилното предаване е изложено на риск. През 2015 г. водещият тогава Джеръми Кларксън беше изгонен от BBC, след като се появиха съобщения, че е нападнал физически продуцент. Шоуто беше спряно, като последните три епизода от подготвената тогава серия така и не се появиха на екран.

 

Джереми Кларксън-1

 

Джеръми Кларксън, заедно с колегите си Ричард Хамънд и Джеймс Мей, се премести в Amazon и стартира The Grand Tour. След това водещи на Top Gear бяха Крис Евънс и Мат ЛеБланк, след което през 2019 г. дойде Флинтоф в екип с Пади Макгинес и Крис Харис.

След инцидента Флинтоф, който има силно присъствие в социалните медии, се въздържа да публикува в своите акаунти в Instagram или Twitter. Въпреки, че според съобщенията той няма планове да се върне към ролята си в Top Gear, в BBC се надяват, че ще продължи да работи в телевизията по други проекти.


Джереми Кларксън-2
 

За много любители на шоуто рейтингът на Top Gear беше най-добрият по времето, когато водещи бяха Джереми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей. И, естествено, около несигурното бъдеще на Флинтоф се появиха и догадки дали Джереми Кларксън няма да се върне в Top Gear.

Изглежда, че самият Кларксън се е замислил, но разсъжденията му може да разочароват феновете. Пишейки в своята колона в Times, Кларксън сравнява отстраняването на коментатора на BBC Football Гари Линекер със собственото си уволнение. Линекер беше отстранен от футболно предаване наскоро, но по-късно върнат, след като написа в Туитър критики за политиките на правителството на Великобритания за мигрантите..Мога ли да правя Top Gear там сега? Няма шанс", написа водещият, с което явно слага край на спекулациите за евентуалното му завръщае.

 

 

0 от 500