IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Ferrari: Приемането на синтетичните горива не променя стратегията ни!

Добре е, че ще имаме още един вариант след 2036 година, категоричен е Бенедето Виня

Европейският съюз върви напред с план за постепенно спиране на новите превозни средства с двигатели с вътрешно горене до 2035 г., но ново споразумение дава живот на производители на суперколи като Ferrari.


Ferrari


Както е известно ЕС и Германия постигнаха договорка, позволяваща продажбата на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене след 2035 г. Тя включва условие, че „те се зареждат изключително с CO2 неутрални горива“. В тази група попадат е-керосин, е-метан или е-метанол.

За Ferrari това означава, че двигателите с вътрешно горене, с които е толкова тясно свързан италианският производител, няма да изчезнат толкова скоро. Според шефа на компанията – Бенедето Виня, цитиран от агенция Reuters, това е „добра новина, тъй като ще позволи на Ferrari да продължи да развива ДВГ“.

В същото време обаче Ferrari няма да промени бизнес-стратегията си само заради новия живот, който двигателите с вътрешно горене може да имат. В план е електрификация на гамата на марката, като моделите F90 и 296 GTB вече използват електрически двигатели.

„Промените ще продължат, но ние искаме клиентите да имат избор, а не да им казваме каква кола трябва да използват. Искаме да им предоставим три вида задвижване - хибридно, електрическо и ДВГ, като се сами ще направят своя избор“, обясни Виня.

Шефът на Ferrari допълни, че във Ferrari са направи бъдещите си финансови планове с допускане на възможност за удължаване на живота на ДВГ. Виня посочи, че предвидените 4,4 млрд евро за капиталови разходи през следващите 3 години са достатъчни за продължаване както на електрификацията, така и на развитието на синтетичните горива.


0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    Разбира се, че винаги е добре да имаш още един избор!Разните електропитеци с робско мислене не могат да го осъзнаят това!Особенно по нашите географски ширини където 45 години им е казвано какво да работят, какво да обличат, каква кола ще карат ама след 10 години!Все още този робски манталитет се възпроизвежда и продължават да искат да нямат избор!Човешкия прогрес е благодарение на търсенето на разнообразие, отстояването на правото на избор и жаждата за конглокенция!Не благодарение на забрани!!!
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Chicho_Ficho ( преди 1 година )
    Ферари ще продължат да си правят коли с ДВГ, защото забраната е за продажба, а не производство на такива автомобили. При условие, че повечето клиенти на марката, така или иначе не са в Европа, и подобна *** забрана там едва ли ще има, те ще продължават да правят истински коли, слава богу.