IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Удар в паднало колело вдигна Kia Soul във въздуха

Шокиращите кадри са заснети от камера в Tesla (ВИДЕО)

Шокираща катастрофа стана публично известна от разпространено видео в социалните мрежи, на което се вижда как Kia Soul излетя във въздуха поради съвсем неочаквана причина – паднало колело от съседен автомобил.

 

kia-soul-accident-1

 

На кадрите, заснети от камера на Tesla на магистрала 118, близо до Лос Анджелис в Калифорния, се вижда как предно ляво колело на Chevrolet Silverado внезапно се откачи от пикапа и буквално изстреля като катапулт идващия в крайна лявата лента Soul. За да се влошат нещата изпадналото колело на Silverado продължи да се търкаля и отново удари Kia, този път отзад.

Шофьорът на Kia-та буквално няма и секунда за реакция при изненадващата ситуация. Очевидец на катастрофата е потребителят на Twitter - Anoop_Khatra, който управлява електрическата Tesla, заснела странния инцидент. Той заявява, че е бил с активиран автопилот и това помага да се избегне удар от неговата кола.



По думите му за огромен късмет шофьорът на Kia-та успява за излезе след катастрофата сам от смачкания автомобил без сериозни наранявания. И още едно добро нещо – не е имало други пътници в катастрофиралия автомобил.

 

 

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    асд ( преди 11 месеца )
    А и друго от миналата седмица, магистрала точно на излизане от детелината и гледам по всичките 5 ленти тухли разсипани... яко на спирачките и почвам да пъпля измежду тухлите на аварийки след няколко метра гледам цяла колона от коли в аварийното всичките със потрошени джанти скъсани гуми... меле..... страхни мизерници са!
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    do Fatam ( преди 11 месеца )
    Абсолютно си прав... в щатите съм и редовно ги гледам какви са абсолютно *** кравари, карат с големи фланци на джантите (редовно има заурали по корем без едно колело) огромни балонни гуми които вдигат олялия до небето 5 пъти по шумен от тир с 18 гуми, най ефектното което съм виждал е на един пикап му се откачи кардана докато караше с поне 70 мили.. виждал съм лексус на задното колело лагера заминал, колелото се килнало на една страна и жулят накладките по диска *** тя си кара, страшни мизерници
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Въх, то колелото се отдели буквално на метър-два пред КИА-та! Не човек, а сензори не могат да реагират толкова бързо. Важното е, че шофьора е добре! Бай бабо да не те среща мечка!
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Вярно е, че си Neuk и много добре си се кръстил. Всеки според мен би трябвало да притежава динамометричен ключ, ако държи на безопасността и здравината на превозното средство, което кара. Много лесно се намира въртящия момент за всеки модел, но когато човек го мързи и няма време от цъкане в тик-ток или фейса си е трудна работа да го намериш наистина. Когато отидеш в гумаджийницата изискай със съответната сила да натегнат болтовете и те ще го направят. Не го правят защото хората са неуки.
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Neuk ( преди 11 месеца )
    Много рядко ( аз не съм виждал специалист по гумите ) се монтира с динамометричен ключ. Да не говорим що годе калибриран, а не за 50 - 60 лева от хранителен магазин купен. А и различните производители рядко указват ясно какви са изискванията. Има ги , но само с ровене, че са и с разлики до над 20% за отделни модели. А често се слагат конусни болтове вместо сферични и обратно.
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Брутална катастрофа! Добре, че на човека в колата нищо му няма след такова салто мортале на колата. Чудя се обаче кой *** е слагал колелетата на този пикап? Той е за затвора буквално. Това да ти изпадне така колелото изведнъж е заради пренатегнати болтове. Късат се шпилките и колелото се отделяизведнъж без да усетиш. Ако болтовете са ненатегнати е по-добре. Ще има тракане и вибрации, кривене на гумата и шофора ще усети, че нещо не е както трябва. Затова винаги гледайте нютон метрите.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Няма шанс за реагиране !
  • #3
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Fatam ( преди 11 месеца )
    Дъ фат америкънс с литъл дикс дето избиват комплекси с големи гуми непригодни за келявото окачване на пикапите
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Р ( преди 11 месеца )
    майкоу!!!
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Wow,