IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

След 3 години чакане за доставка Rivian R1S „умря“ само за 48 часа

Собственикът трябваше да плати 2100 долара за превоз до сервиз на марката

Rivian е един от най-новите производители на автомобили, като създава много привлекателни продукти - R1T и R1S. Те предлагат впечатляващи мощност и пробег с едно зареждане, макари и на сериозна цена. Въпреки това, като все още марка компания, нейните превозни средства явно все още имат някои проблеми, съобщава Business Insider.


Rivian R1S


Показателно за това е случилото се с Чейз Мерил от Масачузетс, който прави поръчка за своя R1S още през 2020 г. Той чака цели 3 години за доставка и накрая, вместо да се радва на новата си придобивка, мъжът е тотално разочарован, защото електрическият SUV „умира“ само 48 часа, след като е предаден на собственика.

Мерил е карал своя R1S към семейната къща в планината Адирондак, когато се натъква на голяма снежна преспа на пътя. И тъй като си е купил високопроходим SUV (поне така е рекламиран от Rivian) мъжът продължава напред. Малко след това обаче електрическият всъдеход засяда. Мерил прави няколко опита да се измъкне от преспата, но те са безуспешни.

В крайна сметка е повикан влекач, който измъква електромобила и го закарва до сервиз на марката. Той обаче е на няколкостотин мили от Масачузетс и в крайна сметка сметката за превоза, връчена на собственика е 2100 долара. На всичко отгоре се оказва, че проблемът е можело да бъде решен още на място с нулиране на системата, вместо колата да се тегли и обслужва в сервиз.


Rivian R1S


Оказва се обаче, че Мерил не е бил уведомен за това, когато е разговарял с екипа за обслужване на клиенти на Rivian, който го е посъветвал да закара колата с сервиза. В крайна сметка компанията-производител предлага на собственика да покрие разходите за ремонта, въпреки че от такъв явно няма нужда, но не и сумата за тегленето до сервиза.

За щастие на Мерил, медиите раздухват историята и той получава предложение от Rivian да му бъде изплатена и компенсацията за превоза на всъдехода до сервиза. Историята би трябвало да има щастлив край, но нещата се обръщат наопаки, след като Чейз отива да вземе своя SUV. При стартиране на мотора, на екрана се появява съобщение за грешка и инструкция незабавно да посети сервиз.

„Цялата история е злощастна поредица от случки и събития, които доведоха до тази ситуация. Ние обаче приемаме случилото се – най-вече обратната връзка с клиента, като подарък, тъй като това ни дава възможност да подобрим продукта си“, коментира Васим Бенсаид, старши вицепрезидент на Rivian по разработка на софтуер, пред Business Insider.


Rivian R1S


От компанията допълват, че случилото се ще им помогне много в комуникациите с клиентите за бъдеще, особено с тези, които живеят в по-отдалечени райони, какъвто е случаят с Мерил. Самият той живее в планински район на Ню Йорк, където инфраструктурата за зареждане на електромобили не е развита, но въпреки това е категоричен, че пак би си купил продукт на Rivian, към който се е насочил, след като преди това е карал Ford Edge от 2015 г.

„Надявам се, че като нова марка те ще успеят да преодолеят всички трудности, с които се сблъскват. И все пак не искам да бъда тяхното опитно свинче“, коментира Мерил.


0 от 500