IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai Sonata получи радикален фейслифт

Промените са основно във външия вид и интериора на седана

Корейският производител Hyundai показа екстериора и интериора на обновения седан Sonata. Пресслужбата на корейската марка публикува официални снимки както на стандартния модел, така и на „напомпаната“ версия Sonata N Line (в случая и двете са за вътрешния пазар).


Hyundai Sonata


От тях става ясно, че автомобилът е получил редица подобрения. В средата на жизнения цикъл са променени оптиката, предните калници, предния капак и багажника. Отсега нататък всички седани на Hyundai ще бъдат в този стил, като Solaris, Elantra, Sonata и Grandeur, вече вече получиха „скрита“ оптика с LED-лента с пълна ширина от дневни светлини.

Промените в задната част не са толкова сериозни, но дизайнерите на Hyundai са увеличили размера на светлините, поставили са нов капак на багажника и са променили профила на бронята. Версията N Line разполага с чифт кръгли двойни ауспухови тръби, прорези в предните калници и контрастиращ спойлер.


Hyundai Sonata


След фейслифта Sonata получава изцяло нов интериор в духа на кросоувъра Kona. Сега пред водача е извит композитен дисплей, който се състои от 12,3-инчов екран и сензорен дисплей с подобен размер. Селекторът на трансмисията е разположен под мултихункционалния волана, който е станал по-консервативен.

Все още няма информация за технически промени, като там очакваната новост е предлагане на задвижване на всички колела. В Южна Корея ще се предлагат само досегашните агрегати, съчетани с предно предаване, докато системата 4х4 ще е насочена към пазара в САЩ. Двигателите ще си останат същите.


Още снимки на обновената Sonata - вижте в галерията:

0 от 500