IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте един различен кемпер с разтегателна каросерия

Компактният ioCamper тежи 450 кг и се монтира на пикап (ВИДЕО)

Подобно на автомобилите и светът на кемперите е много пъстър, а базираната в Европа малка компания ioCamper предлага един различен по дизайн дом на колела, който се монтира на пикап. По-подходящ е за офроуд изживяване със своите предимства и недостатъци, сред които е пространството.

 

ioCamper-extended-for-camping

 

ioCamper разполага с разширяема каросерия, която може да бъде прикрепена за 15 минути към пикап с двойна кабина като Toyota Tacoma или Ford Ranger. Изработен е от подсилен с фибростъкло полиетиленов материал с изолация с висока плътност и е напълно водоустойчив и ветроустойчив, твърдят създателите.

Започвайки с размера на стандартен кемпер с легло за пикап, корпусът се плъзга, осигурявайки място за до петима души. Отвътре ioCamper изглежда като ремарке за пътуване с голяма плъзгаща се секция.

 

ioCamper-to-19-feet

 

Когато е затворен за пътуване, ioCamper е с размери 4,2 м дължина, 2,1 м ширина и също толкова височина. Когато е напълно разгънат за къмпинг, задната част се издърпва, за да направи устройството с дължина 5,98 м. Това е 29% увеличение на общата дължина, а теглото е само 450 кг заради по-леките материали.

Купувачите могат да избират между базова, корпусна версия или пълен модел на кемпера, който е напълно обзаведен. Пълният модел е добре обзаведен и включва двойно легло отпред и два дивана отзад, които се превръщат в единични легла. Обзавеждането включва маса за хранене, кухня с котлон, мивка и малък хладилник/фризер.



Към кухненската част е заградена малка баня с мивка, душ и малка тоалетна. Кемперът също така разполага със заключваща се врата, четири прозореца с комарници и сенници и вентилация на покрива, сгъваеми стълби и регулируеми нивелиращи крака. Захранването се осигурява от 12-волтова батерия и включва контакти, USB гнезда и LED осветление.

Корпусната версия на ioCamper е по същество четири стени, които собственикът може да изгради според своите изисквания. Подобно на пълната версия, тя включва двойно легло, заключваща се врата, вентилация на покрива и прозорци.

 

 

0 от 500