IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дилъри на Toyota дават като бонус втора кола

Изискването е клиентът да си купи електрическия bZ4X

Цените на новите автомобилите в Китай паднаха значително през 2023 г. Много марки и търговци предлагат моделите си със значителни отстъпки, а в някои случаи дори добавят втора чисто нова кола като подарък, съобщава местното автомобилно издание Autohome.


Toyota bZ4X


Почти всички големи играчи на пазара дават значителни отстъпки. Например Chery Tiggo 8 Plus се продава с отстъпка от около 4100 евро, което е доста сериозна намаление, тъй като базовият модел струва 13 200 евро. Автомобилите BYD се продават с отстъпка до 2760 евро, а новата марка Zeekr дава  2850 евро.

Същият производител включва безплатни 22-цолови джанти и пакет Z-Sport, който иначе струва 4680 евро. Отстъпката при Changan Deepal също е много сериозна – до 5880 евро, но никой не може да се сравнява с дилърите на Toyota, които при покупка на нов автомобил предлагат втори като бонус.


Toyota Vios


В случая това се отнася за купувачите на електрическия кросоувър Toyota bZ4X, които при покупка на модела си тръгват от автосалона със седана Vios, чиято базова цена на китайския пазар стартира от 10 080 евро.

Според експертите, причината за масовите отстъпки се дължи на решението на Tesla да намали цените си на китайския пазар. Това значително повиши интереса към електрическите модели на американската марка и принуди нейните конкуренти в Китай да преосмислят основно ценовата си политика.


0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "седана Vios, чиято базова цена на китайския пазар стартира от 10 080 евро." -Вярно ?
  • #11
    7 rate up comment 0 rate down comment
    До 6 ( преди 1 година )
    "Не знаех че Toyota е американска фирма." Това къде го прочете? Нека да в статията не е писано че toyota е американска марка. Единствената американска марка за която се споменава в статията е Тесла. То и твоето стана като не било компютри а било компоти. Тесла, toyota все тая за тебе. Все започва с Т
  • #10
    6 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    С тези стари технологии на toyota скоро ще и се наложи при покупка на автомобил да дават като бонус къща и жена под наем.
  • #9
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    С тези стари технологии на toyota скоро ще
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    Точно Тойотка и точно с единствения си електромобил кунди само себе си. Всички производители, без Тесла и BYD, продават електромобилите си на загуба. При някои достига до десетки хиляди долари на бройка. Но са принудени да ги продават, за да си постигнат емисиите, иначе ще плащат милиарди глоби. Надеждата им е, че някак си разходите им ще паднат, но не правят почти нищо по въпроса.
  • #7
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Тойота потъна ( преди 1 година )
    Освен тия картонените електрокарчета, ако поискаш сериозна кола като Ленд Круйзер или пикапа Хайлукс се чакало до 12 месеца!!? моля ви се...
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Pro100 ( преди 1 година )
    Не знаех че Toyota е американска фирма.
  • #5
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    скоро две на цената на една ако донесеш и два други клиента третия автомобил безплатно пазарна икономика при 100 хиляди лични продажби може и изпълнителен меринджеи да станеш как беше управлявай мечтата си
  • #4
    38 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 3, а ти смятай, как ни кундят с цените! Особено на електричките. Един, два електромотора, едно телевизорче, няколко ламаринки и рециклирани седалки! Ама дай 100 бона! Еми няма да им дам!
  • #3
    22 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Смятай колко голямо е търсенето на тази toyota за да ти подаряват втори автомобил само и само да я купиш, за да може от toyota да си изпълнят квотата за продажби на електромобили.