IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заплахата за короната на Dacia Sandero идва в Европа

Новият MG 3 пристига с хибридно задвижване и цена от 12 500 евро

Dacia Sandero продължава да най-продаваната кола в Европа, но изглежда най-после ще получи реален конкурент в своя ценови сегмент. Това е новият MG 3, който ще дебютира на Стария континент до няколко месеца, съобщава изданието Motors Actuel.


MG 3


Според информацията, в момента компанията MG подготвя наследник на модела си MG 3, който се предлага на няколко пазара по света. Сегашното поколение на хечбека е в края на жизнения си цикъл, а новата генерация ще бъде представена до края на годината, като тя ще получи хибридно задвижване.

Продажбите на модела ще стартират във Великобритания през януари догодина, а след това MG 3 ще се появи и на някои от пазарите в ЕС. Вече е известна и цената на хибридния модел в базовото му оборудване – 12 546 евро, което го позиционира именно до Dacia Sandero.

Всъщност MG 3 няма да бъде пълноценен хибрид, а „мек“ хибрид със стартер-генератор, който намалява разхода на гориво. Задвижващата система позволява и по-ниски вредни емисии, което е много важно за Европа.

В момента компанията, която е собственост на китайския холдинг SAIC Motor (Shanghai Automobile Industry Corporation), продава няколко модела на Стария континент. Тя предлага предимно на електрически SUV от различни класове, като при тях се залага на по-ниска цена от тази на конкурентите.

Същото се отнася и за plug-in хибридите, където MG предлага компактния кросоувър HS. Пазарният дял на компанията в Европа все още е под 1%, но с пускането на MG 3 това вероятно бързо ще се промени.


0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Китайците идат, Рено с оная сапунерка за 100к Меган етех да се махат, дори това за 12к е повече кола от онова клаустрофобично подобно на кола творение.
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Аз където живея има доста от MG ZS от 2017 до 2021 г. Доста читави коли, добра возия и икономични. Само дето са минали покрай SUV и нямат голяма динамика, но за 12500 евро в Европа бих си я купил. Тук цената втора ръка е 28000-52000 лв. за 2017-2021 г.
  • #3
    28 rate up comment 6 rate down comment
    PUBG ( преди 1 година )
    #1 E не се спряхте да критикувате Рено бее българите все сме разбирачи ама повечето карате таратайките и умирате от злоба...не народ а ***
  • #2
    19 rate up comment 6 rate down comment
    дон чикен ( преди 1 година )
    за какво ти е хибрид, всички реални тестове показват, че хибридите нямат по нисък разход, както казват производителите... сандеро на газ 7литра/100км. за какво да се набутваш в китайско MG?
  • #1
    17 rate up comment 12 rate down comment
    Дачко чичко ( преди 1 година )
    Рено дачия явно са се уяли с тези постоянни увеличения на крайните цени. Време е за адекватна конглокенция