IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW подготвя здрав електрически всъдеход

Баварците отговарят на конкурентите с нов модел от типа на Rivian RS1

Електрификацията отваря цели нови светове за производителите на автомобили. Платформите за електрически превозни средства са невероятно гъвкави и позволяват на автомобилните компании да бъдат много по-креативни по отношение на стиловете на каросерията, типовете модели и интериорния дизайн от всякога.


BMW


По този причина производителите могат лесно да навлизат в нови сегменти, които са били непознати за тях досега. Вече е известно, че Audi работи върху здрав електрически SUV, с който да си съперничи с Mercedes G-Class, Land Rover Defender и Rivian R1S. Така единствено BMW остава без подобен автомобил, но и това ще се промени, съобщава BMW Blog.

Според информациите, баварците ще създадат подобен автомобил, тъй като клиентите тече осъзнаван, че с електрически SUV могат да получат надеждна функционалност, без да жертват комфорта и производителността. И в BMW няма как да си позволят да изпуснат подобна възможност.


BMW


Бъдещият SUV с подчертан офроуд-характер ще бъде изграден на платформата Neue Klasse, която ще дебютира при автомобилите на BMW през 2025 година. Всъдеходът ще има размерите на X5, но дизайнът му ще бъде в стила на Rivian, за да изглежда още по-впечатляващо.

Любопитното е, че Volkswagen също работи върху такъв модел. Той ще се предлага основно в Северна Америка, като за целта ще бъде възродена марката Scout, която беше доста популярна в САЩ през 80-те години. Техническият електрическият SUV на VW ще повтаря до голяма степен всъдехода на Audi.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    бмв и пикап тия не стават за нищо
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Логично е да се появяват все повече електрически всъдеходи. Досега не е измислено по-добро 4х4 задвижване от 4 отделни мощни електрически двигатели по един на всяко колело, чиито обороти и огромният им въртящ момент могат да се регулират поотделно за всяко едно колело, като дори е възможно левите и десните колела да се въртят в противоположни посоки при нужда. Едните напред, а другите назад, което е от трудно до невъзможно за един ДВГ с механична трансмисия и раздатки.
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Paff ( преди 1 година )
    Ще прокопса колкото на Мерцедес Х серията.
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Chicho_Ficho ( преди 1 година )
    До 3, Не мога да разбера защо в тоя форум е пълно с комплексирани дръвници като теб, които не могат просто да си изкажат мнението, а винаги трябва да нападнат някого с глупава обида или нещо подобно. И какво общо им ДВГ с каквито и било копейки, предполагам, че за теб всеки, който е фен на ДВГ е путинофил? Що за слабоумна логика, не разбитам!