IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Mitsubishi L200 получи брутален дизайн и пълнеж от Nissan

Серийният модел ще се появи до една година, ще има и електрическа версия

Концептуалният автомобил Mitsubishi XRT беше представен на автомобилното изложение в Банкок (Тайланд), като това е предвестник на ново поколение на пикапа L200. Петото поколение Mitsubishi L200 (на други пазари е Triton) е на пазара от около девет години.

 

2023-mitsubishi-xrt-concept (10)

 

Въпреки, че официално се нарича концептуално превозно средство, според специалистите това е слабо прикрит прототип с всички присъстващи производствени компоненти. Новият Mitsubishi L200 ще стане по-голям и по-агресивен на външен вид. Ревизираният пикап от среден размер ще бъде изграден на базата на Nissan Navara. 

По същество XRT е новото Mitsubishi L200 от моделната 2024 г. в камуфлажна окраска. Пикапът има брутален дизайн с висок преден капак, широка решетка и разширени калници и тънки LED фарове, а задните светлини са изцяло черни и се сливат с панела на каросерията.

 

2023-mitsubishi-xrt-concept (12)

 

Освен това колата е подготвена за сериозен офроуд в подразделението Ralliart, като са добавени офроуд гуми и две резервни колела. Отпред бъдещият L200 напомня за иновациите на Mitsubishi като Outlander. Концепцията Mitsubishi XRT ще участва в офроуд състезанието Asia Cross Country Rally 2023 от 13 до 19 август.

Серийният пикап Mitsubishi L200 2024 ще дебютира в края на тази или началото на следващата година. За новото поколение на модела ще бъде заимствана платформата на Nissan Navara, тъй като Mitsubishi е част от концерна Renault-Nissan. Пикапът ще нарасне малко по размер, дължината му ще бъде поне 5,2 м.

 

2023-mitsubishi-xrt-concept (11)

 

Ясно е също така, че заедно с дизеловите версии, задвижвани от „двигател от следващо поколение“, както беше обявено по-рано този месец“, гамата на Mitsubishi L200 за първи път ще бъде попълнена с електрифицирана версия, вероятно plug-in хибридно задвижване, която трябва да бъде представена след 2025 г.

Mitsubishi също работи върху чисто електрически пикап, който трябва да бъде на пазара след 2025 г., но не по-късно от 2028 г.

 

 

 

0 от 500