IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И BMW пострада от новия варварски метод на крадците

Все повече случаи на брутално продупчени и обрани коли отчита полицията

Неотдавна ви разказахме, че крадците на автомобили стават все по-брутални при атаките си. Най-често страдат коли от луксозния сегмент, чиито врати се пробиват вандалски, за да се осигури достъп до системата за защита от кражба.


разбито BMW


Новият метод вече е наричан „хакерски“, но се оказва, че той се използва не само за кражба на самия автомобил. Престъпниците са са добре запознати с устройството и конструкцията на превозното средство и знаят точно как да намерят слабите места. Няколко собственици на BMW-та вече са пострадали, след като крадците просто вратите и отмъкват цялото оборудване на салона.

При нито един от регистрираните случаи алармата не се е активирала, което означава, че престъпниците са успели да заобиколят системата за сигурност. Блокирайки електрониката, те ръчно задействат механизма за отваряне на вратата, без да активират алармените сензори.


разбито BMW


Една от жертвите, собственик на BMW 3-Series, разказа за инцидента в Reddit, като публикува и снимки на пострадалия автомобил. По думите му подобна съдба сполетяла още няколко БМВ-та в района, в който живее.

Крадците са успели да се промъкнат в колата безшумно и да откраднат волана, таблото, екрана на информационно-развлекателната система и мултимедийния плейър, заедно с контролите на климатика. Като се има предвид, че само воланът на BMW струва поне 400 долара, плячката на нападателите явно е доста ценна.


0 от 500