IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini се сбогува с настоящия Clubman

Прощалната версия на модела излиза в ограничен тираж

Британският производител Mini ще пусне 1969 бройки от модела си Clubman, с който ще бъде отбелязано прощаването с настоящото поколение на модела. Броят на автомобилите от специалната версия се отнася за годината, в която моделът е представен на пазара - 1969 г.


Mini Clubman Final Edition


С пускането на Clubman Final Edition, компанията отбелязва, че този модел остава „най-универсалният и практичен в гамата на Mini“. В същото време обаче този Clubman, които познаваме от няколко години, ще изчезне, за да отстъпи място на съвсем различен автомобил.

„Прощалната версия“ Final Edition ще се предлага в три ексклузивни цвята на каросерията в комбинация с медна облицовка и ивици отстрани в меден нюанс. В задната част ще бъде посочен и серийния номер на автомобила - „1 от 1969 г.“. Същият регистрационен номер ще се появи в кабината. Самият интериор е завършен в цвят Sage Dark Green с медни акценти.


Mini Clubman Final Edition


В техническо отношение всичко е като стандартен Clubman – 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра с мощност 192 к.с., предно предаване или задвижване на четирите колела. За някои пазари е предвидена и дизелова модификация.

Засега са известни цените за Великобритания, където прощалната версия ще струва минимум 37 000 британски лири.


Още снимки на прощалната версия - вижте в галерията:


0 от 500